30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Un yardımları yola çıktı

ELAZIĞ'DAN PAKİSTANA TIRLARLA UN YARDIMI YOLA ÇIKTI

Merkezi Elazığ'da bulunan Güneydoğu Anadolu Bölge afet yönetim merkezi tarafından 8 ilde toplanan yardım Pakistan'a ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Elazığ'da bulunan Kızılay Afet yönetim merkezinde toplanan yardımlar Pakistan'a doğru yola çıkarıldı. Daha önce 28 TIR gıda yardımı gönderildiğini söyleyen Kızılay afet yönetim merkezi müdürü Fatih Ayhan Balı, "Pakistan'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle bölgemizde başlatığımız kampanya sonucu bölgemizden daha önce 28 TIR ve bugün de 12 gıda yüklü TIR'ı da göndermek üzereyiz. Bölgemizde topladığımız 250 ton unu bugün 12 TIR'la yola çıkaracağız. İnşallah bayramdan önce ulaşır ve mağduriyet giderilir" dedi.

Pakistan'a gönderilecek olan TIR şoförlerinden Ali Demir ise, "Pakistan'daki dost ve kardeşlerimize bayram öncesi gıda yardımı yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız. Çok anlamlı bir yardım. Çok mutluyum. İnşallah elimden geleni bütün gayreti gösterip gerekirse hiç uyumadan dinlemeden kazasız bir şekilde gitmeyi umuyorum" şeklinde konuştu.

Şoförler Kızılay mensupları ile vedalaştıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirerek yola çıktı. İran üzerinden Pakistan'a ulaşmayı hedefleyen şoförlerin yolculuğu yaklaşık 6 gün sürecek. Yola çıkan son kafileyle birlikte Elazığ'dan Pakistan'a toplam 40 TIR yardım gönderilmiş olacak.

ELAZIĞ'DAN PAKİSTANA TIRLARLA UN YARDIMI YOLA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 13:46:03
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 15:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?