6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Üniversiteler arası protekol anlaşması

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) ile Kazakistan Cumhuriyeti Gökçetav Ş.Ş. Valihanov Devlet Üniversitesi arasında protokol imzalandı. 

FÜ adına Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz ile Gökçetav Ş.Ş. Valihanov Devlet Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Abay Ahmetgalioğlu Aytmuhambetov arasında imzalanan protokol gereği, iki üniversite arasında eğitim verme ve eğitimin her türlü sahasında ilişkiler kurmada modern ve zamanın taleplerine uygun çaba sarf etmenin gereği kabul edildi. 

Rektör Prof. Dr. Muz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kazakistan Cumhuriyeti Gökçetav Ş.Ş. Valihanov Devlet Üniversitesi ile çift taraflı protokol imzaladıklarını belirterek, bu sayede uluslararası eğitim öğretim ilişkilerinin arttırılmasının hedeflendiğini söyledi. 

Kazakistan Devlet Başkanı'nın konuğu olarak bu ülkeye giden Elazığ Valisi Muammer Muşmal ve Belediye Bayşkanı Süleyman Selmanoğlu da, iki üniversite arasında yapılan işbirliği toplantısına konuk olarak katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 14:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
caner kARA IP: 85.107.95.xxx Tarih : 15.10.2006 01:35:31
İnsallah tum turk dunyasının yakınlasması ve ülkeler arasındada insanların yuregındekı sıcak ilişki olusur . sayın namık kemal zeybek ın cabasıyla olusan ıkılı ilişkiler resmı olarak ıvme kazanır bu turk dunyası hızmet ödulune Türkiye cumhurıyetı hükumetının sahıp cıkması ve elazıgdakı kültür camıasına bu işi başardıklarından dolayı şeref madalyaları verilmeli CANER KARA ELAZIG TÜRK OCAGI ÜYESİ ELAZIG GENCLİK MECLİSİ YÜRÜTME KURULU ÜYESİ