6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Uzmanlardan sıcak hava uyarısı

Hüsnü çelikYaz aylarında meydana gelen aşırı sıcakların hamile bayanları olumsuz etkileyeceğini belirten uzmanlar, sıcaklar nedeniyle vücuttaki su kaybını gidermek için bol sıvı tüketilmesi uyarısında bulundu. 

Elazığ Fırat Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Hüsnü Çelik, hamile bayanlara yaz aylarında özellikle günün sıcak saatlerinde güneşe uzun süre maruz kalmamaları konusunda uyarılarda bulunarak, özellikle aşırı sıcaklara bağlı olarak gelişebilen hipotansiyonun gebelikteki fizyolojik değişikliklerle birlikte birleşip, olayı daha komplike hale getirebileceğini söyledi. 

Doç. Dr. Çelik, "Yaz aylarında gebe bayanlarda özellikle sıcağa maruz kalmalarından ötürü tansiyon düşmelerine bağlı olarak baş dönmesi, bulantı ve bu sebepten ötürü de düşmeler meydana gelebilir. Aşırı sıcaklardan dolayı normal insanlarda olduğu gibi, gebe bayanlarda da etkisini gösteren vücuttaki aşırı su kayıplarının giderilmesi için anne adayının mutlaka bol miktarda sıvı desteği alması gerekmektedir. Yine aşırı sıcaklar ve terlemeden dolayı gebelikte oluşan fizyolojik değişikliklere bağlı olarak gebe bayanların kasık bölgelerinde mantar oluşumu artabilir, bu nedenle de gebe bayanların aşırı terlemelere neden olacak çamaşırları tercih etmemeleri, iç çamaşırı olarak da terletmeyen pamuklu çamaşırları kullanmaları gerekir" dedi. 

Hamile bayanların günlük egzersiz programlarını yaz aylarında da sürdürebileceklerini ifade eden Doç. Dr. Hüsnü Çelik, egzersizlerin günün serin saatlerinde günlük yürüyüşler şekilde yapılmasını tavsiye etti.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 15:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?