3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Üzüm üreticilerinin fiyat tepkisi

ÜZÜM ÜRETİCİLERİ VERİLEN FİYATA TEPKİLİ

Elazığ'ın Sün köyündeki üzüm üreticileri, şarap fabrikasının üzüm alımındaki fiyat düşüklüğünü protesto ederek bağlarındaki üzümleri toplamama kararı aldı. Artık üzümün kilosunun yok pahasına sadece 20 kuruşa alındığını belirten köylüler bu paranın işçilerin masrafını bile karşılamadığını belirtti.

Halit Metin isimli bir köylünün bağında açıklama yapan Kuzova Derneği Başkanı Hazım Yaşbaş, teşvik edilen ürünlerin arkasında durulmadığını, son olarak üzüm üretimi için teşvikte bulunulduğunu ama bununda arkasında durulmadığını söyledi.

Üzüm bağlarının artırılmasını çeşitli projelerle özendirenlerin bağların yetişmesiyle birlikte üzümlerin yok pahasına alınmaya kalkışılmasına sessiz kaldığını anlatan Yaşbaş, ''Buzbağı şarap fabrikası iki yıldır Elazığ'da üzüm almıyor. Üzümler 50 kuruşa Diyarbakır'dan alınıyor. Bölgemizde yetişen üzümler Türkiye kalitesinde ama bunları yok pahasına almaya kalkıyorlar'' dedi

Halil Metin isimli köylü ise beş yıl önce insanların bahçesini sökerek bağ diktiğini, üzümlerin 20 kuruştan alınmaya çalışıldığını, bu ücretin işçilerin masraflarını bile karşılamayacağını ifade etti. Köylünün mağdur olduğunu da söyleyen Metin, bağlarındaki üzümün köylüler tarafından toplanmayacağını da iddia etti.

ÜZÜM ÜRETİCİLERİ VERİLEN FİYATA TEPKİLİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 15:28:00
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 17:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?