4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Vali Muşmal cahilliğe savaş açtı

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Türkiye'nin kalkınmış ülkelerin seviyesine çıkabilmesi için öncelikli olarak cahilliğin yenilmesi gerektiğini, bunun da ancak milli seferberlik ruhu içinde hareket edilmesi ile mümkün olabileceğini söyledi.

Türkiye'de nüfusun yüzde 87'sinin okuryazar olduğunu ve Türkiye'de 10 milyon insanın okur-yazar olmadığını belirten Vali Muammer Muşmal, Elazığ'daki tablonun ise ülke geneline göre daha kötü olduğunu, okur-yazar oranının yüzde 85 olduğunu söyledi. İnsanların okur-yazar olması ile bilgiye ulaşmasının ve hayatındaki sıkıntılardan kurtulmasının mümkün olduğunu belirten Vali Muşmal, "Teslim olmayacağız. Bu milletin tüm fertlerinin okur-yazar olmasını sağlayana kadar eğitim çalışmalarına devam edeceğiz.

Elazığ'da geçen yıl yapılan çalışmalar bu yıl da arttırılarak devam edecektir. Cehaleti ortadan kaldırmalıyız. Bunun için de cehaletle mücadele etmeye devam edeceğiz. Cehaleti ortadan kaldırıp kalkınmış ülkelerin konumuna gelmemiz için millet olarak gerekli çabayı göstermeliyiz. Bunun için de hepimiz çok çalışmalıyız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 19:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?