16
Mayıs
2024
Perşembe
ELAZIĞ

Vali Muşmal'dan 2006 değerlendirmesi

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, 2006 yılı değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye'de korkunç bir israf var. Başka bir ülkeyi bizim yaptığımız israf doyurur. Herkes bu milli meselenin düzelmesini birbirinden bekliyor. Halbuki, kendimizi düzeltirsek Türkiye düzelir" dedi. 

Vali Muşmal, Akgün Otel'de düzenlediği basın toplantısında, 2006 yılıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Vali Muşmal, toplantıda yaptığı konuşmada, dürüst çalışanın herzaman arkasında olduklarını ifade ederek, "Aklanmış bir Türkiye, temiz bir Türkiye, temiz bir Elazığ, hepimizin özlediği, beklediği bir sonuç. Hep diyoruz: 'Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenin Allah belasını versin' diye. Bizler de fırsat vermeyelim. Yalnızca Allah'a havale etmeyelim, biz de görevimizi yapalım. Bir insanın kendisinin dürüst olması yetmiyor, mahiyetini de dürüst hale getirmesi lazım. Herhangi bir kurum amiri, tabanına da hakim olacak. O kurumda komple bir temizlik istiyoruz. Bunu tekrar ilan ediyorum. Yeni yılın 9. gününde biz hırsızlık, yolsuzluk, vurgun, soygun istemiyoruz. Hem Elazığ için istemiyoruz hem de Türkiye için istemiyoruz ve bunda herkesin görevi var. Basın da duyduğunu gördüğünü bize iletsin. Biz kesinlikle katı davranacağız" diye konuştu.
Türkiye'nin 3-5 milli konusu olduğunu söyleyen Vali Muammer Muşmal, "Birincisi hırsızlık, ikincisi yolsuzluk ve israf, üçüncüsü ağaçsızlık ve terörle mücadele. Bunlar, milli seferberlik gibi düşünülmediği müddetçe Türkiye'de önlenemez. Yani ağaçlandırmayı 70 milyon insan kendi işi gibi görmezse bu işi çözemez. Hepimizin bir görevi var. Türkiye'de korkunç bir israf var. Başka bir ülkeyi bizim yaptığımız israf doyurur. Bu bir milli mesele, herkes Türkiye'nin düzelmesini birbirinden bekliyor. Halbuki, kendimizi düzeltirsek Türkiye düzelir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 14:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa akgül IP: 81.213.235.xxx Tarih : 24.01.2007 19:12:15
SAYIN VALİM: hırsızlık yolsuzluk türkiyenin düzelmesi.bir tc vatandaşı olarak bugibi konulara dikat eden biriyim ancak kötü olumsuzluklar karşısında devletin güvenlik birimlerine yardımdan çekinmeyen bir vatandaş olarak manavi madi olarak zarar gördüm ve halen daha manavi olarak magdur durumdayım madi durumu iyi olan yegenim sadece kurtlar vadisi dizisine baktı ve sırf buyolların başı hapiste gecersözüne inanıp kapkac yaptı şimdi içeride ben ise manevi olarak zor durumdayım çünkü işin içine girdim. istanbulakacan yegenimi ben getirdim emniyete götürüp teslim ettim sonuç mahkeme 11yıl8ay bakıyorum şimdi ayile içi getirmeseydin böyle olmazdı diye suçlanıyorum gözden kacan bir şey var mahkemede adım gecmedi oysa bir iki soru sorulması lazımdı diger kapkac olaylarıyla kıyasladıgımda yegenimin günü aşırı fazla 2 yıldır içeride babası gidip görmüyor evlatlıktan silmiş af edilmesi mümkün deyilmi saygılarımla.konut koparatifi başkanıyla mahkememiz oldu git gel bir yıl oldu son mahkemeye gidecegim gün gece rüya gördüm kefen içinde insan yüzü acık figan eden edene mahkemeyi kazandım hakim son söz istedi davamdan vaz gectim vijdan azabı cekmiyeyim diye ama işte bu yegenim min durumu vijdan azabı çekmeme devam ediyor vaktinizi aldıgım için özür dilerim saygılarımla.