4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Vali Muşmal'dan batık kent açıklaması

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Hazar Gölü'nde bulunan Batık Kent'in tanıtımının yapılmasının Elazığ'a önemli katkı sağlayacağını, bunun için de Batık Kent'in tüm dünyaya tanıtımının yapılması gerektiğini söyledi.

Vali Muammer Muşmal, son üç yıl içinde Elazığ Valiliği'nin sağladığı imkanlarla araştırmalar yapılan Batık Kent projesinde çalışmaların bu yıl da devam edeceğini, elde edilen bulgular ışığında bölgenin turizme açılması yönünde bazı girişimlerde bulunulduğunu kaydetti. Vali Muşmal, Batık Kent'in çok önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu, bunun değerlendirilmesi için gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Batık Kent, dünyada eşi benzeri olmayan bir konu. Biz bu konu üzerinde gerekli çalışmaları yapıyoruz. Yaz aylarında temin ettiğimiz kaynaklarla bilim adamlarını ilimize getirip su altı çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımız hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bilgi vererek ödeneği arttırma ve buranın turizme kazandırılması yönünde bazı çalışmaların yapılmasını düşünüyoruz. Bunu yaptığımız zaman Elazığ adına çok önemli bazı gelişmeler, kazanımlar elde etmiş olacağız. Batık Kent'in turizme açılması, bu kentin ziyaret edilmesini sağlayıcı bazı düşüncelerimiz var. Örneğin bu merkeze ziyaretin gerçekleştirilmesini sağlamak üzere bir asansör kurulmasını düşünüyoruz. Tabii ki bu proje pahalı bir sistem içinde olacak. Bakanlığın bize destek vermesi durumunda bunu yapabiliriz. Bunu yaptığımız zaman da dünyanın dört bir yanından turistleri Elazığ'a çekmemiz mümkün olacak. Tabii ki bu potansiyelin ilimize çekilmesi birçok alanda kentte yeni iş alanlarının açılmasını sağlayacak ve mevcut tesislerin kapasitelerini arttırma imkanını beraberinde getirecektir."

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 19:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?