3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Vali Muşmal'dan çarpıcı açıklamalar

Elazığ Valisi Muammer Muşmal Maden ilçesinde bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu.

Maden Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) Spor Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Muammer Muşmal, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkati çekti. Vali Muşmal, "Sanki işgal altındaymışız gibi gittiğimiz yerlere panzerlerle gidiyoruz. Adamlar dünyadaki paylaşımı bitirdi. Yeni paylaşım peşindeler. Bizleri ise birbirimizle kavga ettiriyorlar" diye konuştu.

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman gibi illerde görev yaptığını belirterek, Türkiye'nin son 24 yıldır terör olayları ile iç içe yaşadığını söyledi. Vali Muşmal, bölgede kaymakam ve vali olarak çalıştığı yerlerdeki köy ve kasabalara asker ve panzerler eşliğinde gittiklerini belirterek, "Sanki işgal altında gidiyormuş gibi panzerlerle gidiyoruz, askerlerle gidiyoruz. Belki Birinci derecede sorumluluk sebep olan bizler değiliz ama bizim de yanlışlarımız, ihmallerimiz var.

Şehitlik çok güzel mertebe. Ama keşke böyle değil de, başka devletlerle (Onu da arzu etmiyoruz, istemiyoruz) gerektiği zaman, onlarla çarpışarak şehitlik mertebesine ulaşalım. Ama bizim toprağımızın içinde. Bizim de sınırlarımız içinde olan insanların kurşunları ile Mehmetçiğimiz, polisimiz şehit oluyor. Artık millet olarak düşünme zamanı aslında geldi ve çoktan geçti. Ama son defa gerçekten düşünmemiz lazım. Bir de her şeyin temeli birlik, beraberlik ve bütünlük. Aileyi düşünün bunlar arasında huzursuzluk var ise, iflah olmaz. Milletlerde de böyledir. Milletin her ferdi ailenin bir bireyidir. İnsanlar arasında ayrıcalık fitne tohumu girerse, o toplumda ciddi sıkıntılar yaşanır, biz onu yaşıyoruz şu an" dedi.

Vali Muşmal, başka devletlerin Mars gezegeni ile ilgilendiği bir dönemde Türkiye'nin kavgalarla zaman geçirdiğimizi belirterek, "Allah aşkına herkes aklına başına alsın. Adamlar Mars ile ilgileniyor. Mars'a uydu indirdiler. Bizleri birbirimizle kavga ettiriyorlar, onlar Mars'la ilgileniyorlar. Dünya'daki paylaşımı bitirdiler. Yeni bir paylaşım daha yapıyorlar. Ama bizi çok gereksiz ve lüzumsuz birbirimizin kuyusunu kazmakla ve lüzumsuz şeylerle meşgul ediyorlar. Bir kere millet olarak uyanmamız lazım" şeklinde konuştu.

Elazığ Valisi Muammer Muşmal'a Maden ilçesi ve köylerine yapılan yatırımlardan dolayı çok sayıda köy muhtarı tarafından plaket verildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 14:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?