3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Vali otel istedi

Elazığ'ın bölgede sağlık alanında lider olması ve önemli bir merkez konumuna gelmesi için çalışmalarının yeni ihtiyaçları da beraberinde getireceği, bu alanda öncelikli olarak yeni otellerin yapılması gerektiği belirtildi.


Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ'ın sağlık alanında çok önemli bir potansiyelinin bulunduğunu, bölgedeki nüfusun da göz önüne alınması durumunda yaklaşık olarak 2 milyon insana hizmet verecek bir sektörün gelişmesi ile yeni ihtiyaçların da oluşacağını belirtti. Vali Erol,"Bilindiği gibi Elazığ'da, bölgemizde bulunmayan, ülke genelinde de bazı illerde bulunan özel hastaneler var. Bugün Elazığ'da Ruh ve Sinir Hastalıkları, Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi gibi hastanelerin yanında, bölge hastanesikonumuna gelen Fırat Üniversitesi Hastanemiz, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanemiz ile diğer resmi ve özel hastanelerimiz gelişen teknolojiyi de bünyelerine kazandırarak hizmetlerine devam ediyorlar. Yapılan bir hastanemiz daha hizmete girecek.

Hastanelerimizin koordinasyon içinde faaliyetlerini sürdürmeleri hizmetin artması noktasında önemli. Tabi ki yapılan bu çalışmalar Elazığ'ı sağlık alanında bir marka yapabilecek. İşte bu noktada Elazığ'a gelecek hastaların yakınlarının kalacakları yeni mekanlara
ihtiyaç duyulacaktır. Nitekim şimdi bile bu konuda sıkıntı yaşanıyor. Gelecekte bu sıkıntının yaşanmaması için Elazığ'da iki-üç otelin yapılması ve hizmete alınması gerektiğine inanıyorum. Bence şimdiden bu konuda gerekli yatırımın yapılması gerekir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 14:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?