4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Vali'den Şehit ailesine ziyaret

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, eşi Canan Muşmal ile birlikte, 2004 yılında Hakkari Çukurca'da teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan er Serkan Adıgüzel'in ailesini Kurban Bayramı dolayısıyla ziyaret etti.


Şehit ailesinin Kurban Bayramı'nı kutlayan Vali Muşmal, "Bu ülke şehitler sayesinde ayakta duruyor. Şu anda bayramı huzur içinde geçirebiliyorsak yine bu şehitler sayesindedir. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. İnşallah bu terör örgütleri yok olsun, yerle yeksan olsun ve ülkemiz dünya durdukça yaşasın" dedi.


Bir şehidin 70 yakınına şefaat edeceğini hatırlatan Vali Muammer Muşmal, "Şehit olmak ölümlerin en güzeli. Peygamber Efendimizin bir Hadisi var; diyor ki, 'Şehitlere ölü demeyiniz. Çünkü onlar diridirler.' Türk insanı asırlardan beri hep şehit olarak, gazi olarak bu ülkeyi bu hale getirmiş. Bu topraklarda bağımsızlığımızı devam ettirerek yaşamak zor bir olay. Bu uğurda binlerce şehit vermişiz. Bundan sonra vermeyelim diyoruz, ancak maalesef şehitler vermeye devam ediyoruz. Türkiye coğrafi olarak çok hassas bir bölgede. Dünyada herkesin gözü burada. Bu nedenle bizler birliğimizi ve bütünlüğümüzü muhafaza etmeliyiz. Bu ülke herkese yetecek kadar büyük, herkese yetecek kadar zengin; herkese aş da var, iş de var. Bizim aramıza nifak sokmuşlar. Bu nifak sokanlara fırsat vermememiz lazım. Öyleyse bir olacağız, bütün olacağız, birlik olacağız. Düşmanlarımıza karşı sımsıkı yumruk gibi olursak bize hiç kimse zarar veremez ve ülke olarak kalkınmamız da daha iyi olur" diye konuştu.


Şehit Babası Hasan Hüseyin Adıgüzel, Vali Muammer Muşmal'ın her zaman maddi ve manevi kendilerine destek olduklarını belirterek, Muşmal'a teşekkür etti. Şehit annesi Aysel Adıgüzel ise Muşmal'ın ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti belirterek, "İnanın şehit oğlum gelmiş gibi sevindim" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 15:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?