30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Vatandaşdan örnek davranış

ELAZIĞLI VATANDAŞDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Uzun yıllar işsiz olduğu için Yeşil Kart kullanan Mürsel Yılmaz adlı genç, işini kurdukdan sonra devletten aldığı 'Yeşil kart'ı iade etti.

Hiçbir sosyal güvencesi olmadan uzun yıllar devletin sunduğu sağlık hizmetlerinden yararlanan Mürsel Yılmaz, seyyar kebapçılık yapmaya başladıkdan sonra devletten aldığı yeşil kartı, Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Yeşil Kart bürosuna giderek ilgili müdür Rabi Yüksel'e teslim etti. Yılmaz, yeşil kart bürosunda yaptığı açıklamada, "Maddi durumum iyi olmadığından bir dönem yeşil kart kullandım. Şu an maddi durumum iyi. Sanayi Sitesi'nde Kebapçı tezgahım var, iyi bir kazancım var. Yeşil kartımı iade ettim.

Başkasının hakkına tecavüz etmek istemiyorum. Allah devletimizden razı olsun. SGK'nın bize verdiği aylık 30 TL'lik sağlık hakkını kullanacağım" dedi.

Yeşil kartları teslim alan Yeşil Kart Büro Müdürü Rabi Yüksel ise bu örnek davranıştan dolayı Mürsel Yılmaz'a teşekkür ederek, "Bu durumda olan vatandaşlara örnek teşkil etmesi açısından onurlu bir davranış olduğuna inanıyorum. Karnelerini teslim aldık kendisini SGK'ya yönlendirdik" diye konuştu.

Elazığ Sanayi Sitesi'nde günlük ortalama 70 TL kazanan Mürsel Yılmaz, kurduğu seyyar kebapçı tezgahı ile hayatını kazanmaya devam ederken gösterdiği dürüstlükle Elazığ'da büyük beğeni kazandı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 15:38:00
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 17:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?