3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Velilerden rektöre protesto

Elazığ Fırat Üniversitesi 2008-2009 öğretim yılı mezuniyet töreni yapılırken, törende sıcaktan bunalan öğrenci aileleri Rektör Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl'ü protesto etti.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan törende sıcaktan bunalan öğrenci aileleri Rektör Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl'ü protesto edince Bingöl, "Konuşmamı istemiyorsanız buyurun gidin. Üniversitede konuşan dinlenir. Böyle alkışlarla olmaz" dedi.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan mezuniyet törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile fakülte dekanları ve yüksek okul müdürleri ile öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Törende konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, "Küresel, bölgesel yerel sorunların çözümü konusunda araştırmalar yapmak nitelikli ve özgün bilimsel araştırmalarla bilim üretmek üretilen bilimi yaymak ve toplumun yararına uygulamak göreviniz olsun. Üniversitemizin vizyonu; ulusal ve uluslararası ortamda mensubu olmaktan gurur duyulan vereceği eğitim ve öğretim yapacağı bilimsel araştırmalar ile ülkemizin Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasında katkıda bulunacak lider üniversite olmaktır" ifadelerini kullandı.

Rektör Bingöl'ün konuşması sırasında sıcaktan bunalan öğrenci aileleri konuşmanın uzun sürdüğü gerekçesiyle seslerini yükseltirken Rektör Bingöl, "Konuşmamı istemiyorsanız buyurun gidin. Üniversitede konuşan dinlenir. Böyle alkışlarla olmaz. Bunların anlatmam lazım. Dinlemiyorsanız çıkın ne yapayım" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi birincisine diploma ve plaketini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, okul ikincisine diploma ve plaketini Vali Muammer Erol, okul üçüncüsüne ise diploma ve plaketini Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 13:32:31
Güncelleme :20 Haziran 2009 Cumartesi 13:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?