6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Yatırımcıya bedelsiz arsa

Elazığ’da yatırım yapmak isteyen müteşebbislere, 4325 ve 5084 sayılı kanunlar gereğince bedelsiz arazi tahsisi devam ediyor. Yasa ile, Elazığ’da 762 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.

Bedelsiz arazi devrinden yararlanmak isteyen yatırımcıların il merkezinde defterdarlığa, ilçede ise mal müdürlüklerine talep formuyla müracaat etmeleri gerekiyor. Kalkınmada öncelikli yörelerde yapılacak istihdam yaratıcı ve teşvik belgeli yatırımlar için gerçek ve tüzel kişilere, Hazine’ye ait arazi ve arsaların bedelsiz devrine ilişkin yönetmelik çerçevesinde, Elazığ’da yapılan toplam 54 müracaattan 23 yatırımcının müracaatı uygun görülerek, arazi devri yapılırken, 24 yatırımcının şartları mevzuata uygun olmadığından müracaatları reddedildi. 7 yatırımcının müracaatı değerlendirme aşamasında olup, daha önce arazi tahsisi yapılan, ancak taahhütlerini yerine getiremeyen 2 müteşebbisten arazileri geri alındı.

Taşınmaz mal devri yapılan yatırımcıların taahhütlerini yerine getirmesi durumunda Elazığ’da 762 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 15:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?