6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Yaya geçitlerinden geçme eğitimi

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından vatandaşlara trafik kuralları ve kırmızı ışık ihlaline yönelik uyarıcı nitelikte sözlü eğitim verilmeye başlandı. 

Emniyet İl Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, trafiğin en yoğun olduğu 15.00-16.00 saatleri arasında Elazığ'ın en işlek yaya geçitlerinden biri olan İş Bankası önünde yaptıkları denetimler sonucunda vatandaşların büyük çoğunluğunun trafik kurallarına ve trafik ışıklarına uyduğunu tespit ettiklerini söyledi. Ekipler, denetimlerde, günlük ortalama 1 saat içerisinde 18 ile 20 vatandaşın trafik kurallarına uymadığının görüldüğünü, bu vatandaşların da sözlü olarak görevli trafik ekiplerince uyarılarak, kendi can güvenlikleri için kuralları ihlal etmemeleri gerektiğinin kendilerine hatırlatıldığını ifade etti. 

Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, yaya geçitlerinden kurallar dahilinde geçme eğitimiyle trafiğin en yoğun yaşandığı saatlerde vatandaşların kendi can güvenlikleri bilinciyle hareket etmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirterek, kural ihlalinde bulunan vatandaşlara şimdilik cezai müeyyide uygulamadıklarını, bu tür çalışmaların şimdilik eğitim amaçlı yapıldığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 14:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?