3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Yaz kampına muhteşem kapanış

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Elazığ'ın Gezin ilçesinde düzenlediği Çocuk Yaz Kampı, havai fişekli muhteşem bir final gecesiyle sezonu kapattı. Çocuklar kamptaki atölyelerde edindikleri hünerleri müthiş bir performansla ortaya koyarken, izlemeye gelenler de çocuklar ile birlikte gece boyunca eğlendi.


Dezavantajlı çocuklara yönelik olarak 8 devreden oluşan Çocuk Yaz Kampı programı için kapanış gecesi düzenlendi. Def, darbuka, marakas, tencere ve tavalarla kampın bulunduğu sokaklara giren çocuklar, Gezin halkını düzenleyecekleri gece için Çocuk Yaz Kampı'na davet ederken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri Hazar Gölü kenarında çocukluk oyunları olan (Üç Adım) adlı oyunu oynadı. Göl kumsalında Baydemir ve beraberindekiler başlangıç noktasında attıkları üç adımdan sonra en uzun atlama yarışması yaptı.


Akşam saatlerinde başlayan gecede, kamptaki günlük yaşamdan kesitlerin yer aldığı bir sinevizyon gösterisi yapıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 8 devre boyunca çocuklarla atölye çalışması yapan eğitmenler ile tüm emek verenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Umudumuzun ve özgürlük yürüyüşümüzün sebebi olan çocuklar, aranızda olmaktan büyük bir onur duyuyorum" dedi.


"Çocuklar ev sahibidir ve bizler de onların misafirleriyiz" diyen Baydemir, "Eğer biz çocuklarımızın kültürüne ve diline sahip çıkarsak bölgemizin geleceği aydınlıktır. Gelecek için yeter ki geçmişimize sahip çıkalım" şeklinde konuştu.
Baydemir Mezopotamya ve Ortadoğu topraklarının güçlü ve zengin bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatarak, "Önemli bilimsel gelişmelerin, güçlü felsefi tartışmaların, güçlü sosyal ve siyasal gelişmelerin temeli bu topraklardır. Bu gelişmeler atalarımızdan alındı. Bu nedenle bu topraklar kutsaldır" ifadelerini kullandı.
"Bütün yüreğimle bütün moleküllerimle sizlere sesleniyorum" diyen Baydemir, güçlü ve barış dolu bir geleceğin, "Hak ve özgürlüklerle süslenmiş bir gelecek" olduğunu söyledi.


Baydemir "Birileri buna rüya da dese rüyamız mutlaka devam edecektir" diye konuştu.


Baydemir kamp ateşi yakarken, "Bu ateşimiz bütün karanlıkları aydınlatsın" dileğinde bulunurken, final gecesinin sürprizi ise havai fişek gösterisi oldu. Kampın yan tarafında bulunan arazide patlatılan havai fişekler gökyüzünü bir ışık harmonisine dönüştürürken, çocuklar ve izleyicilerde adeta coşku patlaması yaşandı. Bütün Gezin halkının da ilgiyle izlediği havai fişek gösterisinin ardından Yaz Kampı Müzik Grubu sahne aldı. Çocuklar kamp ateşi etrafında çember oluşturup duygusal parçalara eşlik etti.


Gece, yıldız meşaleleri ve halaylarla sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 17:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?