3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Yaz spor oyunları başladı

23 ilin katıldığı ve 13 spor dalında gerçekleştirilecek müsabakaların yer aldığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları düzenlenen törenle başladı.


Elazığ Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen açılış töreninde Vali Muammer Erol, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Mehteran gurubunun da yer aldığı törende müsabakalara katılacak sporcular Atatürk stadına doğru kortej yürüyüşü düzenledi. Elazığ Atatürk Stadyumunda bir konuşma gerçekleştiren İl Gençlik Spor Müdürü Sedat Acar, Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunlarının Elazığ'da yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, yarışmaların fair-play çerçevesinde sürdürülmesini istedi.


Yaz Spor Oyunlarına Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Ş.Urfa, Tunceli, ve Van illerinden 2 bin 500'e yakın sporcu, idareci, antrenör ve Hakem katılıyor.
Badminton, Basketbol, Bedensel Engelliler Atıcılık, Güreş, Görme Engelliler Goalbol, Hentbol, İşitme Engelliler Futbol, Judo, Masa Tenisi, Taekwondo, Voleybol ve Zihinsel Engelliler Atletizm spor dallarında 4 gün sürecek müsabakalar 9 Ağustos Pazar günü sporculara ödüllerinin verilmesiyle sona erecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 16:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?