6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Yeni eğitim-öğretim yılı başladı

Elazığ'da 2006-2007 eğitim öğretim yılında öğretmensiz okul olmadığını bildiren Nihat Büyükbaş, kız çocuklarının zorunlu temel eğitim almalarına yönelik başlatılan kampanya kapsamında Elazığ'da talep patlaması yaşandığını kaydetti. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nca kız çocuklarının zorunlu temel eğitim almalarına yönelik başlatılan kampanya kapsamında Elazığ'da talep patlaması yaşandığını bildiren İl Milli Eğitim Müdürü Büyükbaş, "Haydi Kızlar Okula kampanyası, ilde talep patlaması meydana getirdi. Bu yıl bin 500 kız öğrenci ilköğretim okullarına kayıt yaptırdı. İlde, bu kayıtlardan sonra kız ve erkek öğrenci sayıları eşitlendi. Bu yıl 480 öğrenci kapasiteli, 4 adet öğrenci pansiyonu yaptırdık. Bu pansiyonlar hayırsever işadamları tarafından yaptırıldı. Yakın zamanda okulları ve pansiyonları törenle hizmete açacağız" dedi. 

Bu yıl 85 anasınıfı açarak okul öncesi eğitim çağına gelen öğrencileri de unutmadıklarını kaydeden Milli Eğitim İl Müdürü Nihat Büyükbaş, "85 yeni ana sınıfı açtık. Bu yıl hedefimiz okul öncesi eğitimde yüzde 60'ı yakalamak. İlde okul öncesi çağında olup maddi imkansızlıklar sebebiyle okula gidemeyen öğrencilerin ailelerine maddi destek sağlıyoruz. Çocuklara okul kıyafeti, yol ve yiyecek yardımında bulunuyoruz. Maddi durumları çok kötü olan çocukların ailelerine ek olarak yakacak ve gıda yardımında da yapıyoruz. Bu yardımlarımızı kendi imkanlarımızla sosyal yardımlaşma vakfı ve hayırsever işadamlarının desteğiyle yapıyoruz. Okul öncesi çocukların eğitiminde geçen yıl Türkiye genelinde 22. sırada yer almıştık. Bu yıl daha ön sıralarda yer almak istiyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 13:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?