4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Yeni projeyle Hazar Gölü kurtulacak

Elazığ'ın Sivrice ilçesi ve yazlıkçıların kanalizasyon atıkları ile kirlenen Hazar Gölü, Sivrice Belediye Başkanı Hasan Karabulut'un girişimleri ve Çevre Bakanlığı'nın desteğiyle geliştirilen bir proje sayesinde kurtulacak. 

Sivrice ilçesi ve Hazar gölü kıyısındaki yazlıkçıların akıttığı kanalizasyon atıkları ile yıllardır kirlenen ve gölü bitirme noktasına gelen kirlilik nihayet sona eriyor. Sivrice Belediye Başkanı Hasan Karabulut, Çevre Bakanlığı ile yaptığı görüşme sonunda 2 Milyon 300 bin YTL'ye mal olacak proje ile söz konusu Hazar Gölü ve Sivrice ilçesinin kanalizasyonun bundan böyle Elazığ Belediyesi atık su tesislerine akıtılacağını söyledi. 

Belediye Başkanı Hasan Karabulut, "Yıllardır kirlenen Hazar Gölü artık eski
özelliğini alacak. Çünkü, Çevre Bakanlığı'nın yardımları ile 18 bin 200 Metre uzunluğundaki bir boru hattı ile Elazığ Belediyesi atık su tesislerine bağlanacak. 2 Milyon 300 YTL'ye mal olacak projenin 279 bin YTL'si Sivrice Belediyesi'ne gönderilerek ihalesi yapılıp çalışmalara başlandı. Proje ile Sivrice ilçesi, Hazar Gölü, yazlıkçıların olduğu bölge ve 8 köyün kanalizasyon atıkları Elazığ Belediyesi atık su tesislerine bağlanıp, Hazar Gölü temizlenip eski özelliğine kavuşacak" dedi. 

Karabulut, bu projenin Elazığ için çok önemli olduğuna işaret ederek, yıllardır kirlenen ve gelecek yıllarda tam bir doğa felaketine neden olacak Hazar Gölü'nün temizlenmesi durumunda suyun arıtılarak içilecek su haline gelebileceğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 18:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?