3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Yeni teşvik sistemi umut veriyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Ali Şekerdağ, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda görüşülen yeni teşvik sisteminin kendilerine büyük ümit verdiğini belirtti.


ETSO Başkanı Ali Şekerdağ, konuyla ilgili açıklamasında, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün teşvikleri bölgesel ve sektörel olarak yeniden düzenleyen yeni teşvik sisteminin geliştirilmiş olarak uygulamaya koyulacağını açıkladığını anımsattı. Haziran ayı içerisinde yayınlanması beklenen yeni teşvik uygulamasının yatırım ve istihdam açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Şekerdağ, uzun yıllar boyunca sürekli tartışılan teşviklerin bu kez amacına ulaşmasını beklediklerini kaydetti.

Öncelikle tüm göstergeler itibarıyla Türkiye'nin en geri kalmış yöresi olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan iller ile diğer bölgelerdeki iller arasında bir farklılık olması; hatta bölge içindeki iller arasında da farklılıklar oluşturmak gerektiğini belirten Şekerdağ, "Aksi takdirde bu illerin mevcut kaynaklarının ekonomiye kazandırılması, istihdamın artırılması ve yeni yatırımların önünün açılması mümkün değil. Yeni Teşvik Yasası, bu anlamda bizlere büyük ümit veriyor.

Umuyoruz ki en az 10 yıl süreli ve ciddi manada vdestekleri kapsayan bir paket içerir. Yine mevcut yatırımların da rekabet edebilirliklerinin ve kapasitelerinin yükseltilmesi için mutlaka teşviklerin tüm unsurlarından istifade etmeleri büyük önem taşıyor" dedi.


Şekerdağ, kentte KOSGEB veri tabanında kayıtlı KOBİ statüsünde yaklaşık 840 işletme bulunduğunu, yaşanan küresel kriz ortamında bu işletmelerin ekonomik faaliyetlerini sürdürebilmeleri için desteklere yoğun ihtiyaç duyduklarını belirterek, kapsamlı bir Teşvik Yasası'nın bu anlamda bölge ve Türkiye'ye önemli faydalar getireceğine inandıklarını kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 12:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?