5
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ

Yeni veterinerler geliyor

FÜ VETERİNER FAKÜLTESİ 36. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

Fırat Üniversitesi (FÜ) Veteriner Fakültesi 2010-2011 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Fırat Kültür Park'ta gerçekleştirilen mezuniyet törenine, FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Yılmaz, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Temizer Ozan, öğretim üyeleri, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende bir konuşma yapan FÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Temizer Ozan, fakültelerinden bugüne kadar 3 bin 632 veteriner hekimin mezun olduğunu, bugün mezun olan 113 veteriner hekimle birlikte bu sayının 3 bin 745'e ulaştığını söyledi.

Avrupa Veteriner Eğitimi Kurumları tarafından akredite olmak için 2007 yılında fakültelerinin değerlendirmeye alındığını belirten Prof. Dr. Ozan, bugün akreditasyon şartlarının büyük bir bölümünün tamamlandığını dile getirdi.

Törende mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan dönem birincisi Cihat Uçar, ülkenin saygın bir fakültesinden mezun olarak veteriner hekimlik gibi onurlu bir mesleğe başlamanın gururunu yaşadığını söyledi. Uçar, "Uzun, zorlu, sıkıntılı ancak bir o kadar da dolu geçen üniversite eğitimimizi tamamlamış bulunmaktayız. Bu zorlu maratonda bizlere her türlü desteği veren ailelerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler veteriner hekimlik andını okuyarak, mesleğe adım attı. Tören, Grup Çeşmi Saz grubunun seslendirdiği birbirinden güzel parçalar ve öğrencilerin keplerini havaya fırlatmalarıyla son buldu.

FÜ VETERİNER FAKÜLTESİ 36. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 17:33:02
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 19:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?