3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

YÖK yeni programlara onay verdi

Elazığ Fırat Üniversitesi Senatosu'nun üniversite bünyesinde yeni programların açılması ve açılacak olan bu programlara öğrenci alınması kararının Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandığı bildirildi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Fırat Üniversitesi'nde iyi ve kaliteli bir eğitim verildiğini belirterek, üniversiteyi sağlıklı bir şekilde büyütüp yeniden Türk üniversiteleri arasında ilk 10'a sokmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Bingöl, bunun yanı sıra üniversitede yeni bölümler ve programlar açarak öğrenci sayısının artması için de gayret gösterdiklerini belirtti. Senato tarafından alınan 2009-2010 eğitim- öğretim yılında Mühendislik Fakültesi bünyesinde Kimya Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği ikinci öğretim programının açılması, bu programlara toplam 130 öğrenci alınması, Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği ikinci öğretim programı açılması ve bu programa da 60 öğrenci alınması kararlarının YÖK tarafından onaylandığını bildiren Rektör Prof. Dr. Bingöl, yeni açılacak olan programlarla birlikte 2009-2010 eğitim-öğretim yılında 190 öğrenciyi daha bünyelerine kazandıracaklarını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 17:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?