30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Zabıtadan dilenci operasyonu

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü, özellikle Cuma günlerini fırsat bilerek çevre illerden minibüslerle gelen dilencilere yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Cuma namazı öncesi ve sonrasında özellikle cami çevrelerini mesken tutan ve vatandaşların dini duygularını istismar ederek dilenmeyi meslek haline getiren şahıslara ekipler göz açtırmıyor. Emniyet görevlilerinin de hazır bulunduğu operasyonda dilencilik yapan şahısların vatandaşlara kendilerini mağdur göstermek adına çeşitli hilelere başvurdukları gözlenirken kiminin dilencilik için soğuk havaya rağmen yanındaki küçük çocuğu dahi bu işe alet ettiği, kimininse kendisine hasta ya da engelli süsü vererek vatandaşları yanılttığı gözlerden kaçmadı.

Zabıta ile Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ortak gerçekleştirilen operasyonda 85 kişi yakalandı. Dilencilerin üzerlerinden çıkan 160 TL para dilencilerin ifadeleri alındıktan sonra, "Kabahatler Kanunu" çerçevesinde işleme tabi tutuldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ve Elazığ insanının her zaman yardımsever bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Elazığ Belediye Başkan yardımcısı Cemil Çiftçi şunları söyledi:

"Bazı art niyetli çevre illerden dilenme amacıyla ilimize gelen kişiler hemşerilerimizin insani yönünü istismar ediyorlar. Elazığlı hemşerilerimizin yardımlarını özellikle çevresindeki tanıdıkları olan yoksul ve durumu iyi olmayan kişilere yapması daha anlamlı olacak ve bu sayede hem yardımlar daha çok amacına ulaşacak hem de istismarların önüne geçilecektir. Bugün Emniyet Müdürlüğü ile gerçekleştirilen geniş kapsamlı operasyonda 85 dilenci toplatıldı. Kabahatler Kanunu çerçevesinde işlemleri yapılan bu kişiler daha sonra memleketlerine geri gönderildi."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 16:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?