7
Mayıs
2024
Salı
ELAZIĞ

Zabıtadan en büyük operasyon

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü seyyar satıcılar, dilenciler ve kaldırım işgaline yönelik geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Zabıta ekipleri ilk olarak büyük bir kısmı çocuk olan dilencileri toplayarak, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Koruma Şube Müdürlüğü’ne teslim etti.

Kazım Karabekir, Gazi, Hürriyet ve İnönü caddeleri ile Bosna-Hersek Bulvarı ve Kapalı Çarşı başta olmak üzere birçok cadde ve sokakta kaldırımları işgal eden esnaflar uyarılarak, kaldırımdaki malzemeler kaldırıldı. Çalışmalar kapsamında kaldırımlarda tezgah açan 200’e yakın seyyar satıcının tezgahı kaldırılarak, satıcılar eski Belediye Çarşısı’ndaki Seyyar Satıcılar Toplanma Merkezi’ne yerleştirildi.

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Şirinoğulları, şehir genelinde sürdürdükleri çalışmalarda büyük aşama kaydettiklerini belirterek, "Zabıta Müdürlüğü olarak kaldırım işgalleri, dilenciler ve seyyar satıcılarla aylardır mücadele ediyoruz. Seyyar satıcılar sorununu çözmek amacıyla Seyyar Satıcılar Toplanma Merkezi’nin ilkini oluşturduk ve özellikle şehrin merkezi caddelerinde bulunan seyyar satıcıları buraya yerleştirmeye başladık. Bugüne kadar 200’e yakın seyyar satıcıyı buraya yerleştirdik. Yeni bir toplanma merkezi oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Elazığ’da seyyar satıcılar sorununu sona erdirmekte kararlıyız. Diğer yandan, kaldırım işgallerine ve dilencilerin şehrimizde insanlarımızın manevi duygularını sömürmesine de izin verilmeyecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 12:12:34
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 18:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?