4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Zabıtadan kaldırım işgali denetimi

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yaz aylarının gelmesiyle birlikte kaldırım işgallerinin önüne geçebilmek amacıyla, Elazığ Bakkallar ve Bayiler Odası ile birlikte bir dizi denetim gerçekleşti.

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürü Cemil Ciftçi, Elazığ Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top ile zabıta ekiplerinin katıldığı denetimlerde Bosna Hersek Bulvarı, Vali Fahri Bey Caddesi, Nail Bey Mahallesi, Kültür Mahallesi ve şehrin genelindeki birçok iş yeri kaldırım işgali konusunda uyarılırken, daha önce uyarılarda bulunulan iş yerlerine ise cezai müeyyide uygulandı. Esnafları kaldırım iş gali konusunda zabıta ekiplerine yardımcı olmaya çağıran Elazığ Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, "Yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda, Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerle birlikte bir dizi denetim gerçekleştirdik. Ben özellikle esnaf kardeşlerimi kaldırım işgali yapmamaları konusunda uyarıyorum. Esnaflarımız da, genel itibariyle bu konuda bize yardımcı olacaklarını belirttiler" dedi.

Elazığ Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse de, "Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz, vatandaşlarımızın kaldırım iş gali konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamaması için, Elazığ Bakkallar ve Bayiler Odası ile birlikte ortaklaşa bir denetim gerçekleştirdiler. Yapılan denetimlerde zor durumda olan esnafımızı daha da sıkıntıya düşürmemek için ilk aşamada cezai işlem uygulamaktan ziyade, onları ihtar yoluna gidiyorlar. Ancak tüm uyarılarımıza rağmen kaldırımlarımızı işgal etmeye devam eden esnafımıza ceza kesmek zorunda kalıyoruz. Hem vatandaşlarımızın hem de esnafımızın sorun yaşamaması için bu konudaki çalışmalarımızı, bundan sonraki dönemler içinde de düzenli olarak sürdüreceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 13:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?