6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Zeliha öğretmenin büyük gururu

Elazığ merkeze bağlı Sarıçubuk Köyü Anaokulu, öğretmeni Zeliha Müezzino'nun girişimleriyle İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından onarım ve tadilatı yapıldıktan sonra törenle hizmete açıldı. 

Açılış törenine, Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Ali Ergülmez, İl Emniyet Müdürü Yalçın Koçkal, Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Bozkurt, çok sayıda davetli ve köy halkı katıldı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sarıçubuk Anaokulu Öğretmeni Zeliha Müezzino, okulun bakım ve onarımının yapılması için birçok kapıyı çaldığını, ancak hepsinin yüzüne kapandığını ifade ederek, son olarak kapılarını çaldığı İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Ergülmez'in kendisini büyük bir ilgiyle karşıladığını ve okulun tadilat ve onarımını gerçekleştirdiğini söyledi. Müezzino, "İl Jandarma Alay Komutanımız Albay Ali Ergülmez, okulun tadilat ve onarımında beklediğimden fazlasını yaparak, vatana hizmet etmenin bir tek cephede savaşmak olmadığını, atıl durumda olan okulumuzu modern bir hale getirerek kanıtlamış oldu" dedi. 

Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Ergülmez ise konuşmasında, Anaokulu Öğretmeni Zeliha Müezzino'ya azmi ve çabasından dolayı takdirlerini ifade ederek, "Daha önceki faaliyetlerimizde olduğu gibi İl Jandarma Komutanlığı personelinin yoğun çalışmaları sonucu, yine kısa bir süre içinde Sarıçubuk Anaokulu binasını ve çevresini minik öğrencilerimize yakışır bir hale getirdik. Sarıçubuk Anaokulu'muzun onarım ve tadilat masrafları, 12 bin civarında olmuştur. Sonuç olarak, kendini ülkesine ve milletine hizmet etmeye adamış Türk Jandarması, her zaman ve her alanda halkının yanında olduğunu bir kez daha göstermiş bulunmaktadır. Bu vesileyle, İl Jandarma Komutanlığı personeli ve şahsım adına, yeni öğretim yılında bütün öğretmenlerimize ve yavrularımıza başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. 

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, yaptığı konuşmasında, insan eğitimini inşa halindeki bir binaya benzeterek, temeli sağlam olan bir binanın üstüne çıkılan kat sayısının da fazla olacağını, çürük temelli bir binanınsa, en küçük sarsıntıda yıkılabileceğini söyledi. Vali Muşmal, "Dünya devletlerine baktığınız zaman eğitim ve öğretime önem veren bütün ülkeler gelişmiş, kalkınmış, ilerlemiş, kültürleri gelişmiştir. Biz de, son yıllarda eğitim ve öğretime fazla önem vermeye başladık. Ülkemizin kaynakları sadece devletin imkanlarıyla eğitim ve öğretim problemlerini ortadan kaldıracak nitelikte değil, onun için özel sektör ve kamu sektöründe herkes eğitim ve öğretime katkıda bulunmak durumunda. İşte bugün jandarmamız, bu katkıyı Milli Eğitim camiasına sunmuştur. Ben, bunun için Jandarma Alay Komutanlığımızı kutluyorum. Elazığ eğitim- öğretim bakımından çevre illere ve Türkiye'nin belirli illerine göre ön saflarda, gerek ortaöğretim başarısı, gerek lise başarısı ve üniversiteler arası sınavlardaki başarımızla Türkiye 14. olmuş durumdayız. Bu yeterli mi? Elbette yeterli değil. Bizden önde olan, hala 14 tane il var. Bizim amacımız önce Türkiye'de ilk sıralara gelmek. Bunu da eğitim ve öğretime önem vererek, sınıf sayısını artırarak, öğretmenlerimizi daha kaliteli daha bilgili hale getirerek başarabiliriz" dedi. 

Tören, daha sonra Sarıçubuk Anaokulu kurdelesinin Anaokulu Öğretmeni Zeliha Müezzino ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Ergülmez tarafından kesilmesi ve anaokulunun, davetliler tarafından gezilmesiyle son buldu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 15:35:10
Güncelleme :29 Temmuz 2006 Cumartesi 16:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?