6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Arslan'ın babası emekli oluyor

İdris AslanDanıştay saldırısının faili Alparslan Arslan'ın ilköğretim müfettişi olan babası İdris Arslan emekli olmak için başvuruda bulundu.
Alınan bilgiye göre, Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü'nde, ilköğretim müfettişi olarak görev yapan İdris Arslan, 17 Mayıs tarihinde oğlu avukat Alparslan Arslan'ın Danıştay 2. Dairesi'ne silahlı saldırıda bulunmasının ardından izinsiz olarak Ankara'ya gitti.

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü, İdris Arslan hakkında görevinden izinsiz ayrıldığı için müfettiş görevlendirerek soruşturma başlattı.

Müfettişlerin yaptığı inceleme sonucunda Arslan'a, müfettişlikten alınma cezası anlamına da gelen 2 maaş kesme cezası uygulanması kararlaştırıldı.

İdris Arslan'ın, hakkındaki idari soruşturma devam ederken emekli olmak için müdürlüğe dilekçesini verdiği, dilekçenin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandığı öğrenildi.

İdris Arslan hakkında, oğlunun yargılandığı davanın ilk duruşması öncesindeki açıklamaları nedeniyle 'suçu ve suçluyu övme' iddiasıyla soruşturma da açılmıştı.




















aa
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2006 Pazar 13:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BEDRİ DUMAN IP: 81.214.250.xxx Tarih : 30.09.2006 12:46:49
Alparslan Aslan yaptıkları ile hem kendisine hemde ailesine büyük acılar çektirdiği gibi Danıştaydaki hakimlerin birinin hayatına diğerlerininde yaralanmasına sebeb oldu. saldırı, silah hiçbirşeyi çözmez derin izler bırakır. Sadece Alparslanı kullananlar emellerine kısmen ulaştılar yazık .