3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Esnaf ve sanatkarın sorunları

Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'de son yıllarda özellikle perakende piyasasında yaşanan sıkıntıların esnafı olumsuz etkilediğini söyledi. Bendevi Palandöken, sıkıntının aşılabilmesi için yeniden bir düzenleme yapılması ve yapılacak bu düzenlemenin AB normlarında olması gerektiğini anlattı.

İki günden beri Elazığ'da gezi ve incelemelerde bulunan Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların çok büyük sıkıntıları bulunduğuna işaret ederek, "Son yıllarda sermaye ülkeye kalitesiz ürünleri getirip piyasaya sürmektedir. Ürünler bavulla değil konteynerle gelmektedir. Ucuz ancak kalitesiz bu ürünleri halkımız alıp kullanmakta, kısa sürede aldığı ürünlerin bozulduğunu görmektedir. Biz buna karşı olduğumuzu belirtiyoruz. Kaliteli ürün ucuz olmaz.

Sermaye karşısında esnaf ve sanatkarlar kendilerini haksız bir rekabetin içinde buluyor. Böyle olunca da piyasalar dalgalanıyor. İktidar artık ülkenin tüm problemlerini biliyor. Bunların çözümlenmesi için çalışmalar yapılıyor. Ancak bu çalışmaların biran önce tamamlanması ve hayata geçirilmesi gerekiyor. Çünkü esnafın tahammülü kalmadı" dedi. Yaşanan sıkıntıların aşılması için öncelikli olarak bazı yasa ve düzenlemelerin hükümet tarafından çıkarılması ve tamamlanması gerektiğini anlatan Palandöken, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunun yanında ödenebilir Bağ-Kur primlerinin tespit edilmesi, kredilere verilen faiz oranlarının tek haneli rakamlara indirilmesi, ekonomik destek esnafın sıkıntısını azaltacaktır. Bu ülkenin kalkınmasından başka hiçbir düşüncesi olmayan esnaf ve sanatkarlarımızın sıkıntılarının azalması ülkemizin yaşadığı sorunların çözümlenmesine katkı sağlayacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 15:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?