6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Batık şehir çalışmaları

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Hazar Gölü'nde bulunan ve göl sularının azalmasıyla ortaya çıkan batık şehirle ilgili olarak geçen yıl başlatılan araştırma çalışmalarının bu yıl da devam edeceğini belirtti.

Vali Muşmal, konuyla ilgili olarak, bu yıl Turizm Bakanlığı'ndan üst düzey yöneticilerden oluşan bir heyetin Elazığ'a gelerek incelemelerde bulunduğunu, batık şehrin bulunduğu alanın Sivrice Belediyesi tarafından aydınlatılmasının planlandığını ifade ederek, "Bu bölgeyi turizm alanı olarak ilan ettirmenin çabası içindeyiz. Bunu yaptığımız zaman, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılacak çalışmalara ödenek temin edebileceğimiz için, çalışmaları ve araştırmaları daha üst düzeyde yapabilme imkanına kavuşacağız" dedi. Turizm Haftası nedeniyle bu yıl etkinliklerin startını Sivrice'den verdiklerini kaydeden Muşmal, "Sivrice ile birlikte Güney Köyü'nün az bir bölümü turizm alanı olarak ilan edilmiş. Bunu arttırmak ve özellikle de Hazar Gölü'nde yer alan batık şehrin bu alana dahil edilmesi için girişimlerimizi sürdüreceğiz. Batık şehir, turizm alanında ülkemiz ve ilimiz adına çok önemli bir konum üstlenebilir. Bu nedenle, buradaki çalışmalarımızı bakanlık destekli olarak devam ettirmemiz planlarımız kapsamındadır" şeklinde konuştu.

Vali Muşmal, batık şehirde yapılan incelemeler sırasında heyet üyelerinin konuya sıcak baktıklarının altını çizerek, "Heyetin yaptığı incelemenin raporu henüz bize ulaşmadı. Ancak, bizim edindiğimiz intiba, bakanlığın konuya gerekli önemi göstereceği ve planladığımız çalışmanın yapılacağı şeklindedir. Yakın bir zaman diliminde bu incelemenin sonuçlarının bilgi olarak elimize ulaşacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 20:40:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?