7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Belediyeden 10 bin kişiye iftar

Elazığ Belediyesi Ramazan ayının ilk gününde 10 bin kişiye iftar yemeği dağıttı. İftar çadırında yemek almaya çalışanlar izdihama yol açarken, vatandaşlarla birlikte yemek sırasına giren Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Talep ne kadar büyük olursa, o kadar çok yemek dağıtırız" dedi.

İftar öncesi vatandaşlar yemek sırasında beklerken belediye korosu da mahalli türküler seslendirdi. PTT önünde kurulan iftar çadırında 3 bin ve 7 değişik mahallede kurulan biner kişilik iftar çadırları ile toplam 10 bin kişiye yemek dağıttıklarını belirten Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, talep ne kadar çok olursa o kadar çok yemek dağıtacaklarını söyledi.

Yoksul vatandaşlarla birlikte iftarını açan Selmanoğlu, "Biz ilklerin insanıyız, onlarla birlikte iftarımı açmaktan son derece mutluyum. Burada ayrı bir manevi haz var. Herkesi buraya davet ediyorum. Burada yolcu da var, garip de var, fakir de var, fukara da var. Ama zengin insanlar da gelsin. Burada iftarımızı beraber açalım. Buradaki lezzeti, hazzı, manevi duyguyu da birlikte paylaşalım diye düşünüyorum. Şu anda burada 3 bin kişinin yemek yiyebileceği bir kapasite var. Elazığ'da 7 noktada, 7 ayrı mahallede de sıcak aş dağıtılıyor. Bu yıl sıcak aş dağıtımına Ramazan'ın birinci gününden başladık ve her geçen gün mahalle sayısını çoğaltmak kaydıyla; 7 mahallede her mahalleden bin kişiye olmak üzere 7 bin kişiye, 3 bin kişi de burada olmak üzere toplam 10 bin vatandaşa yemek dağıtıyoruz. Talep ne kadar büyük olursa, o kadar çok yemek dağıtırız" diye konuştu.

Belediyenin PTT binası önünde kurduğu iftar çadırı, daha ilk günden yemek almak isteyen vatandaşların izdihamına sahne oldu. Belediyenin dağıttığı iftar yemeğini alan vatandaşlar, çadırda yer bulamayınca, oruçlarını çimlerin üstüne oturarak açtı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 13:53:02
Güncelleme :7 Ekim 2005 Cuma 13:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?