6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Gazilerden hükümete tepki

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'na dahil edilmeyen muharip gaziler, hükümete tepki göstererek, devletin millete gaziliği özendirmesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz aylarda yayınlanan 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamı dışında bırakılan muharip gazilerin bu kanun kapsamına alınmamasına anlam veremediklerini söyleyen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Bilal Avcıoğlu, Türkiye'de 52 bin muharip gazi, eş ve çocuğunun mağdur duruma düştüğünü öne sürdü.

Avcıoğlu, "Geçtiğimiz aylarda terörle mücadelede malul gazilerin ve şehit ailelerinin işe alınmasıyla ilgili çıkartılan 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile ilgili Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yayınlanan genelgede, muharip gaziler bu kanun dışında bırakılmışlardır. Hükümetin, muharip gazileri bu yasa dışında bırakmasına bir anlam verememekteyiz. Türkiye'de 52 bin muharip gazi, eş ve çocuğu, bu yasa dışında bırakılarak mağdur konuma düşmüşlerdir.

Bizler gazi değil miyiz? Bizler dilenci olmak istemiyoruz. Bu konudaki mağduriyetimizin en kısa zamanda giderileceğine inanıyoruz. Hükümetimiz, geliştirdiği politikalarla insanları gazilikten soğutmamalı, tam tersine özendirmelidir" dedi.
Devletten hiçbir zaman hakları dışında bir şey talep etmediklerini ileri süren Avcıoğlu, muharip gazilerin bu konuda diğer gazilerden ayrı tutulmasının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 01:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?