6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Görkemli Cem

Elazığ'da geleneksel olarak 30 Ağustos'ta yapılan cem töreni, bu yıl da renkli geçti. 80 koyunun kesildiği törene gelen Alevi vatandaşlar, deyişler eşliğinde semah gösterileri yaptı. Sedeftepe Köyü'nde yapılan törende Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Adem Kızılkaya ve çok sayıda Alevi vatandaş hazır bulundu.

4 gün önce başlayan hazırlıklara yaklaşık 2 bin kişi katıldı. 32 kazanda pişirilen yemekleri almak için uzun kuyruklar oluştu. İşadamı Turan Kaygusuz, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, köylerine fikir ektiklerini söyleyerek, "Bu bahçeye ektiğimiz fikirlerimizi beslersek, yaşam kalitemiz de o anlamda düzelir. Bu bahçeye bir bekçi dikelim değerli köylülerim. O yabancı fikirlerin beynimize girmemesi için bir bekçi dikelim. O bekçinin görevi daima iyilik, güzellik olsun; yapıcı, üretici şeyleri bu bahçeye soksun" dedi.

Bu arada, 80 koyunun kesildiği törende, etli pilav için 250 kilo bulgur kullanıldı. Yemek için ayrıca bin 500 ekmekle 200 kilo yoğurt satın alındığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 16:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?