22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kıyıda kalan konutlar "müktesap hak"

Hazar Gölü'nde kıyı kenar çizgisinin belirlenmesi için Bayındırlık Bakanlığı tarafından çalışmalar yapılıyor. Elazığ Valisi Muammer Muşmal, "Belirlenecek olan yeni kıyı çizgisinin içinde kalacak binalar, müktesap hak olarak kalacak" dedi. 

Hazar Gölü kıyı çizgisi konusunda belirsizlik yaşandığını kaydeden Vali Muşmal, "Bu konuda rakam belirsizliği var. Bin 243 ile bin 248 kotları arasında rakamlar telaffuz ediliyor. Biz de bu konuda rakamın netlik kazanması ve belirsizliğin giderilmesi doğrultusunda bir çalışma başlattık. Bu çalışma kapsamında Bayındırlık Bakanlığı'ndan bir grup yetkili ilimize gelerek konuyla ilgili çalışma başlattı. Yapılacak çalışma sonucunda yeni bir kıyı çizgisi belirleyeceğiz" dedi.
Muşmal, belirlenecek kıyı çizgisiyle yapılaşmanın da önüne geçileceğini ifade ederek, "Atatürk, Hazar Gölü için 'Burası, Doğu'nun Yalovası' demiş, buranın değerli olduğunu işaret etmiş. Bizde değerli olan bölgelere hücum edilir. Gölün etrafında yoğun bir yapılaşma var. Belirlenecek olan yeni kıyı çizgisinin içinde kalacak binalar, müktesap hak olarak kalacak. Ancak göl kıyısında sıkıntı var. Yapılacak çalışmayla bu sıkıntıyı gidermenin çabası içinde olacağız" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 10:45:10
Güncelleme :15 Ocak 2007 Pazartesi 11:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?