6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Şalvarla kayak keyfi yaptılar

Elazığ Hazar Baba Kayak Tesisleri, 2006 kayak sezonunu açtı. Şalvarla kaymayı deneyen Gakkoşlar, ilginç görüntüler oluşturdu.

Elazığ'da bu yıl kar yağışının az olması sebebiyle sezonu önceki senelere nazaran geç açtıklarını belirten Hazar Baba Kayak Tesisleri İşletme Müdürü Ramazan Ayhan, çevre illerden Hazar Baba'ya yoğun ilgi olduğunu söyledi.

Ayhan, "Kayaksever Gakkoşlarımızla birlikte bugün 2006 kayak sezonumuzu başlatmış bulunuyoruz. Elazığ'da bu yıl kar yağışının az olması sebebiyle sezonu önceki senelere nazaran biraz geç açtık. Ancak çevre illerden, özellikle Diyarbakırlı ve Malatyalı kayakseverlerden yoğun talep almaktayız. Kayak merkezimizde, kar kalınlığının fazla olmamasına karşın, kayaksever arkadaşlarımızın kayma zevkine hitap edebilecek yeterli düzeyde kar kalınlığına sahibiz. Bugün buradaki açılışımızda 'Erzurumlular, Kayserililer kayabilir de, Gakkoşlar kayamaz mı?' dedik ve mahalli kıyafetli Gakkoş arkadaşlarımızla birlikte kayma zevkini yaşadık. 2006 kayak sezonumuzda tüm kayakseverleri, Gakkoş arkadaşlarımızla birlikte 1.5 kilometrelik kayak pistimize bekliyoruz" dedi.

2006 yılında kayak merkezlerine 60 yatak kapasiteli 3 yıldızlı bir otel de eklemeyi planladıklarını söyleyen Ramazan Ayhan, Hazar Baba Kayak Tesisleri'nin 2006 kayak sezonunda Kayak Evi, Dağ Restorant, Dağ Piknik Kafe ile kayakseverlerin hizmetinde olacağını kaydetti.

Hazar Baba Kayak Tesisleri İşletme Müdürü Ramazan Ayhan, ayrıca, Hazar Baba Kayak Tesisleri'ne cumartesi günleri Konak Lokantası önünden sabah 09.00 - 11.00 saatleri arasında servis kaldırıldığını, arzu eden vatandaşların servislerinden faydalanabileceğini dile getirdi.

Kayak pistinde mahalli kıyafetlerle kayan Gakkoşlar ise, yöresel kıyafetlerle kaymanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, "Kaymak, çok güzel bir duygu, özellikle de mahalli kıyafetle kaymak bambaşka bir zevk. Yalnız bir şey kafamızı çok bozdu. Her şey iyi hoş da buna fren yapmayı unutmuşlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2006 Pazar 17:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?