6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Sibel Can geliyor

Elazığ Belediyesi tarafından organize edilen 1. Kültür-Sanat Festivali başladı. 4 gün sürecek etkinliklere ünlü sanatçılar İbrahim Tatlıses ve Sibel Can'ın da katılacağını bildiren Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Kentimizi kültürel aktiviteler merkezi yapacağız" dedi.

Etkinliklerin ilk gününe Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdi Muz, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, belediye başkan yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, çok sayıda kişi, belediye tarafından sünnet ettirilen 650 çocuk ve pazar günü toplu nikahı kıyılacak çok sayıda damat adayı katıldı. İlk günkü festival kutlaması valilik önünde Belediye Başkanı Selmanoğlu'nun konuşmasıyla başladı. Selmanoğlu, şehirde yeni bir güzelliği, etkinliği ve hizmeti başlatmış olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, "Elazığ'ı Kültür ve Sanat Festivali'ne kavuşturmak, bizler için onur vericidir" dedi.

"Belediye olarak, her alanda başlattığımız yeniden yapılanma çalışmaları, hiç şüphesiz kültürel alanda da kendini göstermektedir" diyerek sözlerini sürdüren Selmanoğlu, "Kültür şehri ve medeniyetlerin esin kaynağı olmuş bu toprakların, geçmişten aldığı güçle bugün yeniden kültürel aktiviteler merkezi olması için büyük çabalar göstermekteyiz" şeklinde konuştu.

Festivalin ilk gününde mehter takımıyla kortej yürüyüşü yapıldı. Yurdun çeşitli yörelerinden gelen halk oyunları ekipleri gösteriler yaptı. Festival kapsamında akşam ise Sibel Can bir konser verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 14:30:21
Güncelleme :1 Eylül 2005 Perşembe 14:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?