6
Mayıs
2024
Pazertesi
MAGAZİN

İzleyenler hayran kaldı!

Elazığ'da zihinsel, bedensel ve işitme engelli çocuklara yönelik düzenlenen Özürlüler Spor Şenliği'nde özürlü çocuklar yeteneklerini sergiledi.
Elazığ Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi (ELZEREM), Genç Osman İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ile Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun birlikte düzenlediği "7. Özürlüler Spor Şenliği", bugün Fırat Üniversitesi Spor Salonu'nda yapıldı. Şenliğe Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Mehmet Hamdi Muz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, vakıf temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı. 

Şenlikte konuşan Rektör Mehmet Hamdi Muz, sporun kişilere özrü ile başa çıkmayı ve özrünü hafifletmesini öğretmesinin yanısıra birçok olumlu kişilik özelliklerinin kazanılmasını sağladığını ifade ederek, "Üniversite olarak amacımız; yaşamlarında birçok engelle karşılaşan ve bu engellerin doğurduğu stresle birlikte yaşamak zorunda olan engelli bireylere, yeni bir pencere açmak ve engelli bireylerin sağlam bireylerle biraraya gelmelerine olanak sağlayarak eğitimde ulaşılması hedeflenen 'entegrasyon' için son derece önemli bir işlevi yerine getirmektir" dedi.
Programın açılış konuşmasını yapan ELZEREM Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Dalgıç ise, amaçlarının, özürlü bireylerin aldıkları eğitimle önemli beceriler sergileyebileceklerini ve sportif etkinliklerde başarılı olabileceklerini göstermek olduğunu ifade ederek, elde edilen başarıların, özürlü bireylerin eğitimine destek sağlayacağını söyledi. 

Konuşmaların ardından öğrencilerin çayda çıra gösterileriyle başlayan 7. Özürlüler Spor Şenliği, daha sonra öğrenciler tarfından gerçekleştirilen basketbol, futbol takımları ile çeşitli grupların gösterileri ile devam etti.
.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2006 Salı 18:25:23
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 11:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Necati Zazagül IP: 62.245.207.xxx Tarih : 16.05.2006 21:37:42
Hemserilerimi cani gönülden tebrik ederim. Haberi okurken yüregim kabardi.Gencligimiz ülkemizin herseyi.