4
Mayıs
2024
Cumartesi
MAGAZİN

Erzincan starını arıyor

Türk halk müziği dalında yapılan ses yarışmasının 4. ayağı dün Erzincan’da yapıldı. Erzincan Halkının büyük ilgi gösterdiği yarışmanın ön elemelerinde 7 kişi İstanbul da yapılacak olan finallere katılmaya hak kazandı.

Ülkemizde gizli kalmış yeteneklere fırsat vermek için belirlenmiş 9 merkezde yapılan Türk halk müziği dalında ses yarışmasının 4. ayağı dün Erzincan’da yapıldı. Erzincan’da yapılan ön elemelere çevre illerden sesine güvenen sanatçılar ile Erzincanlılar katıldı.

Ulusal kanalın organizesi ile düzenlenen ön elemeler meyman türkü kafe de yapıldı. Büyük ilgi gören ön elemelerde 7 kişi İstanbul da düzenlenecek olan finallere katılmaya hak kazandı. Ön elemelerin Erzincan ayağındaki jürisi Aşık Seyrani, Ünal Fırat ve Ali İhsan Karakoç’dan oluştu.Erzincan’da yapılan elemelerin genel bir değerlendirmesini yapan Aşık Seyrani İSTANBUL da yapılacak olan final elemelerinden sonra yurdun çeşitli yerlerinden derlenen16 kişinin 3 ay boyunca ulusal kanalda yapılacak olan ezgi kervanı isimli halk müziği yarışmasında yarışacaklarını belirterek bu kişilerin önüne yeni kapıların açılacağını ve dereceğe giren sanatçılara verilecek eğitimin ardından kaset çıkartıp ünlü olma yolunda ilerleyeceklerini söyledi.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 13:04:48
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 13:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?