4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

42 karşılaşmada 172 gol atıldı

Erzincan Amatör Spor kulüpleri Federasyonu Erzincan İl Başkanı Emin Turan yazılı bir açıklama yaparak, 1 amatör kümenin ilk devresinin sona erdiğini söyledi.

24 eylül 2005 tarihinde başlayan Erzincan 1. Amatör küme karşılaşmalarının 17 ve 20 kasım 2005 tarihinde oynanan iki erteleme maçı ile birinci devresinin tamamlandığını ifade eden Emin Turan, 7 hafta içerisinde 42 karşılaşmanın gerçekleştirildiğini açıkladı.

Yapılan müsabakalarda toplam 172 gol atıldığını kaydeden Başkan Turan, “1. Amatör küme birinci devresinde 7 haftada toplam 42 karşılaşma yapılmış, bu karşılaşmalarda toplam 172 gol atılmıştır. Maç başına düşün gol ortalaması (4.09) Erzincan amatörünün kalitesinin periyodik olarak attığının bir ifadesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Erzincan amatöründe şu anda görevde bulunan tüm kurum ve kurulların gerek maçları takip etmede ve gerekse maç sonrası görevlerini geciktirmeden yapmadaki yüksek performanslarını tebrik ediyoruz. Gerçekten her kurum ve kurul görevini tam yerinde ve anlamı ile yapınca görüyoruz ki bir çok güzellikte beraberinde geliyor. Hiç bir kulüp yöneticisi, teknik sorumlusu veya sporcusunun bu kurum ve kurullar adına yapmış olduğu bir serzenişin olmamasından anlamak mümkündür. Böyle bir serzeniş olmayınca herkes işini en iyi yapmaktan başka bir duygu ve düşünce içerisinde bulunmuyor ve böylelikle de spor yapmak ve yaptırmaktan başka da bir iş yapmaya gerek kalmıyor.

Yani tüm kurul ve kurullar sadece ve sadece işlerini yapıyorlar. Bundan önceki yıllarda kişi ve kurullar kendi iş ve sorumlulukları dışında ne varsa onunla uğraşıyor,bunun sonucunda gerçek yapması gereken işini yapamıyor ve işler çile yumağına dönüşüyordu. Kimsede bu durumda işin içerisinden çıkamıyor ve sorunlar ve buna bağlı bir dizi olumsuzluklar oluşuyordu. Biz Erzincan amatörünün fedakarları ve üstlenmiş oldukları görevleri hiçbir maddi kazanç beklemeden yapan kurullar olarak yapacak çok daha işimizin ve kat edecek çok yolumuzun olduğunu biliyor ve birbirimiz ile koordineli olarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu kurullar arasında gerçekten özlenen bir iletişim sağlanmıştır.

1. Amatör kümeye 14 kulüp ile 2 gurupta başlayan ligimiz bir kulübümüzün maddi imkansızlıklar nedeniyle karşılaşmalarına çıkmaması sonucunda birinci devreyi 13 takım ile tamamlamış bulunmaktayız. Bu hafta sonu başlayacak olan 2. devre müsabakalarımız 8 ocak 2006 tarihinde sonuçlanacak ve guruplarında ilk üç sırayı alan altı takımımız ile play off gurubunu oluşturacağız. Play off karşılaşmaları şehir merkezinde yapılacak olup,karşılaşmalar sonucunda ilk sırayı alacak takımımız 2005-2006 sezonu 3.lige yükselme guruplarına ilimizi temsilen katılacaktır.

Erzincan 1.amatör küme 1.devresinde oynanan 42 karşılaşmada faziletli, erdemli, yüceliği, dostluğu, insanlığı yaşayarak ve yaşatarak ligimize renk katan tüm hakemlerimizi, sporcularımızı, teknik sorumlularımızı,saha görevlilerimizi,emniyet mensuplarımızı,basınımızın güzide temsilcilerini, tüm kurul ve kurum başkan ve yönetim kurullarını tebrik ediyor,kendilerine teşekkürlerimizi sunuyor ve aynı güzellikleri 2.devreye de yansıtmalarını temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 09:20:49
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 14:19:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?