4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Es Es zoru başardı

Türkiye 3.ligi 1. gurupta mücadele veren Erzincanspor, kendi sahasında oynadığı Nüsaybin Demirspor karşısında 2-0 galip gelerek bir hafta aradan sonra tekrara lider oldu. Kar üstünde oynanan maçı az sayıda fedakar Erzincaspor taraftarı izledi.

Erzincanspor, bir haftadan aradan sonra tekrar liderlik koltuğuna oturdu. Türkiye 3. ligi 1. gurupta mücadele eden Erzincanspor, bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde karşı karşıya geldiği Nusaybin Demirspor karşısında 2-0 galip gelerek bir hafta sonra yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Geçtiğimiz hafta deplasmanda DİSKİ Spor karşısında 4-2 mağlup olarak liderliği 1 puanla Mersin Büyükşehir Belediyespor’a kaptıran Erzincanspor, bu hafta Nusaybin Demirspor’u mağlup ederek, bir hafta aradan sonra averaj ile lider oldu.

Erzincanspor, 13 Şubat Şehir Stadyumu'nda karın temizlenmesi ile başlayan maça, rakibi Nusaybin Demirspor karşısında istekli ve baskılı bir futbol ortaya koyarak başladı.

Karşılaşmada ilk ciddi atak, 9. dakikada gerçekleşti. Erzincansporlu Ahmet’in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu, Nusaybin kalecisi kurtararak golü önlemiş oldu.

19. dakikada Nusaybin kalecisi kaleci vuruşunda gecikince, Erzincanspor serbest vuruş kazandı. Ahmet’in vuruşunda top auta çıktı. Bu dakikadan sonra ataklarını iyice artıran Erzincanspor 25. dakikada Emrah Bozkurt'un ayağından kazandığı gol ile 1-0 öne geçti.

29. dakikada sahanın azizliğine uğrayan Erzincanspor kalecisi ceza sahasına yapılan ortada topu bir an ellerinin arasından kaçırdı, futbolcular topu uzaklaştırdı.

Kar yağışı sebebiyle top kontrolünün zor olduğu sahada mücadele eden her iki ekipte maç sonuna kadar yoğun yağmur altında mücadele etmek zorunda kaldı.

İlk yarıda rakibine pozisyon vermeden devreyi 1-0 önde kapatan kırmızı siyahlı ekip, ikinci yarıda daha kontrollü futbol ortaya koydu.

İkinci yarının 72. dakikasında organize gelişen Erzincanspor atağı Ahmet'in topu filelere bırakmasıyla sona erdi. Ahmetin attığı gol ile skor 2-0 oldu.

Maçın son dakikalarında Erhan’ın ceza sahasına yaptığı ortada top direkten döndü. Maçta başka gol olmayınca Kırmızı siyahlı ekip aldığı üç puanla puanını 18'e çıkartarak liderlik koltuğuna oturdu.

Erzincanspor önümüzdeki hafta deplasmanda Antakyaspor ile karşı karşıya gelecek.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 09:47:26
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 21:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?