4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Yeni başkan, yeni uygulama

Erzincan İl Hakem Kurulu Başkanı Ömer Akyürek, yeni bir uygulama ile her ay “Ayın Hakemi” seçileceğini ve seçilen hakeme çeşitli hediyeler verileceğini açıkladı.

Ciddi görev anlayışı, dürüstlük, cesaret, doğru kararlar, İl Hakem Kurulu'nun ilkeleri olduğunu söyleyen Ömer Akyürek, “Göreve başladığımız günden bu yana Erzincan’da Futbol-Hakemlik adına neler yapabiliriz, kimleri kazandırabiliriz, nasıl kenetlenebiliriz ve başarıyı sağlayabiliriz çabası ve çalışması içerisindeyiz” dedi.

Akyürek, “Bu çalışmalarımızı, beraberliğimizi, Futbol İl Temsilcisi, TFFHGD, Gözlemciler Kurulu, ASKF, TÜFAD, Saha Komisyon Derneği ve değerli basınımız ile beraber, iç içe olmak zorundayız. Yeni atanan Gözlemciler Kurulu Başkanı Sayın Özcan Çakmak ve ekibi Futbol İl Temsilcisi Sayın Burhan Çakır ve devam eden ASKF Erzincan için bir şanstır. El ele vererek başarıyı nasıl getirebiliriz hesapları yapmak zorundayız. Sorumluluğumuzun gereği budur. Bunları yapabiliriz diye buradayız” diye konuştu.

Ciddiyeti, spora ve hakemliğe saygının önemini kavradığımız zaman müessesemiz başarıya ulaşacaktır diyen Akyürek, “ Bütün bu koşullara rağmen Türk futboluna inanılmaz özveriyle, sevgiyle hizmet edenlerin başında gelen değerli hakemlerimiz elbette hata yapacaklar, insan unsurunun olduğu yerde hata kaçınılmazdır. Her zaman aynı performansta olmayabilirler, ancak; hakemlerimizin doğruluğuna, dürüstlüğüne, adaletine Kurul Başkanı olarak inancım tamdır, inanmaya da devam edeceğiz. Birlik, beraberlik kazandırma başarı adına ne varsa onu yapacağız. Hakemliği geliştirme, bir adım ileriye götürme, Türk hakemliğine yeni isimler kazandırmak, mevcutları daha da ileriye götürebilmek için çaba sarf edeceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.

Erzincan’da ilk defa “Ayın Hakemi” uygulamasını yapacaklarına dikkat çeken Ömer Akyürek, “ İl Hakem Kurulu, Gözlemciler, TFFHGD ve basın’ın belirleyeceği kişiye kurul olarak “gömlek, kravat” hediye edeceğiz. İşte farklı bir uygulamayla başladık ve devamı da gelecek hakemlerimizin günlük rapor ve temsili görüşmeleri için merkezde büro tuttuk, mevcut büromuzdan spor adına hizmet veren bütün kuruluşlar faydalanabilir.

Aslında hakemlik; mükemmel bir yaşam okuludur. Hakem camiasının yaşamında ve yönetiminde fay kırıkları oluşmaz. 3 “S” harfini hep uyguladık ve uygulamaya da devam edeceğiz. Saygı: kendimiz için, Sevgi: başkaları için, Sorumluluk: bütün davranışlarımız için” açıklamasında bulundu.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 09:53:21
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 13:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?