19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ
Belediye Sayfaları

Köylerin sorunları çözülüyor

Erzincan'ın Kemah İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Köylerin Altyapısını Destekleme (KÖYDES) Projesi kapsamında başlatılan yol bakım, onarım, stablize ve içme suyu çalışmalarını yerinde inceledi.
Proje kapsamındaki Akbudak, Kemeryaka, Koçkar, Kedek, Kerer ve Soğuksular köylerine ziyaretlerde bulunan Kaymakam Pehlivan, köylülerle sohbet edip sorunlarını dinledi. Kaymakam Pehlivan, Kemeryaka Köyü'nde yaptığı konuşmada Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırım programlarından biri olan KÖYDES programında bulunan yol ve içme suyu gibi altyapı sorunlarına öncelik tanıdıklarını belirtti. Kaymakam Pehlivan, "Hizmetimiz bir köye yönelik değil, tüm köylerimizi kapsamaktadır. Ama tabi ki acil ve öncelikli olanı ön plana alıp yapmaya çalışıyoruz. Kemah'ın köylerinin çözüm bekleyen sağlık, eğitim ve yol gibi sorunları var. Biz devletimizin sağladığı imkanlar ölçüsünde bu sorunları çözmeye çalışıyoruz. Sizlerinde desteğiyle bu çözüm daha da kolaylaşacaktır. Başarı için en önemli etkenlerden biride birlik, beraberlik ve inanmaktır" şeklinde konuştu.
Daha sonra incelemelerini Kerer Köyü'nde sürdüren Kaymakam Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, "El ele vererek yaşanan sıkıntıların üstesinden gelmeliyiz. KÖYDES programı kapsamında yürütülen çalışmalarla Kemah'ın köylerinde susuz köyümüz hemen hemen kalmadı. Vatandaşımız artık eşekle su taşımıyor. Herkes kendi evinin musluğundan akan suyu içiyor. Bu çok güzel bir tablo. Öncelikli hedefimiz, vatandaşa hizmeti en kaliteli şekilde götürmek, bu hizmeti götürürken de vatandaşa yük olmamaktır. Bizim anlayışımız da 'insanı yaşat ki, devlet yaşasın' felsefesi, düşüncesi vardır. Bundan hareketle vatandaşımızı mutlu etmek için hizmeti ayağına götürüyoruz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2006 Pazartesi 14:12:06
Güncelleme :11 Eylül 2006 Pazartesi 14:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?