16
Haziran
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Tarihi eserler mercek altında

Erzincan Valisi Refik Arslan Öztürk, beraberinde Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Başkan ve üyeleri, kurul müdürü, Vakıflar Bölge Müdürü ve İl Kültür Müdürüyle Kemah'ta incelemelerde bulundu.

İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı Şükrü Balcı’nın eşlik ettiği ziyarette ilk olarak, Sultan Melik Türbesi'nde tarihi motifli kapı ve çeşme inşaatı incelendi.

daha sonra halk arasında ‘Beylerin Mezarlığı’ olarak bilinen tarihi Sandık Mezarlar gezildi. Yapılan kahvaltının ardından Kemaliye'ye doğru yol alan ekip ertesi gün tekrar uğradığı Kemah’ta, tarihi sembollerinin başında gelen ve proje ihalesi bugünlerde sonuçlanacak olan Kemah Kalesi’nde incelemelerde bulundu.

Yapılan ziyaret ve incelemelerin ardından Kemah Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, “Geçtiğimiz aylarda Tarihi Kentler Birliği’ne üye olarak kabul edilen Kemah ilçemizde tarihi eserlerle ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda bizlere başından beri büyük destek veren valimizin beraberinde koruma kurulu başkanı, üyeleri ve vakıflar bölge müdürümüz ile birlikte ilçemize gelmeleri ve bizlere yol gösterici olmalarından dolayı ilçemiz adına son derece memnunuz, kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 09:45:07
Güncelleme :6 Aralık 2005 Salı 12:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?