16
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Öztürk’ten Tercan’a yatırım hamlesi

Erzincan Valisi Refik Arslan Öztürk il dışında yaşayan Erzincanlılarla her görüşme yaptığında duygulandığını ifade ederek, Erzincan annelerinin çok iyi evlatlar yetiştirdiğini söyledi.

Erzincan dışında yaşayan Erzincanlı işadamlarının Erzincan’a duydukları hasrete, saygıya ve sevgiye hayran kaldığını belirterek hepsinin aklının Erzincan’da olduğunu vurguladı. Vali Öztürk gazetelerde okuduğu bir haber üzerine çalışmaya başladığını bu haberde bir firma tarafından hayvancılık alanında yatırım yapılmak üzere Erzurum da yer arandığını öğrendiğini söyleyerek, konu ile ilgili firma yetkilileriyle temasa geçerek Erzincan’ın Tercan ilçesinde de 2 bin 500 hayvan projesi uygulanması hususunda teklifte bulunduğunu belirtti. Vali Refik Arslan Öztürk şöyle devam etti:

“Gazetelerde bir haber okudum. Bir ilaç dağıtım firması geçmiş yıllarda Urfa’da Atatürk Barajını yapan Ata İnşaat-Koç Holdingle ortaklaşa bir hayvancılık ünitesi kurmuşlardı. Onların 10 bin baş hayvanları vardı. 50 bin hayvanlık bir proje daha realize etmek istediklerini basından takip ettim. Bu firmaların Erzurum da yer arayışı içerisine girdiklerini öğrendim. Bende bu konu üzerinde bir çalışma içerisine girdim. Firma yetkilileri ile görüşerek Erzincan’ın Tercan ilçesinde de Askerlerimizce boşaltılan bir mühimmat deposu olduğunu söyledi. Bu alan yaklaşık olarak bin 500 dönüm bir araziye sahip, tel örgüler ile çevrilmiş elektriği suyu olan, kışlaları bulunan, depoları bulunan ve meydanları buluna bir yer olduğunu kendilerine ilettim. Bu kuruluşa teşvik yasasından yararlanarak 2 bin 500 hayvan uygulayabilirler mi diye görüştüm. O konuda da görüşmelerimiz oldukça umutlu geçti diyebilirim. Eğer Mahalli girişimciler olursa onlarla ortaklaşa böyle bir iş yaparsak çok olumlu olur dediler. Bu noktada hayvancılık alanında yatırım yapmak isteyenler olursa bizim aracılığımızla veya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın aracılığıyla bu firmalar ile görüşebilirler. Ben Tercan’daki yeri bizim ilk göz ardımız olan ERSAN’ı alan değerli kuruluşumuza da söyledim. Tabi elimizden geldiği kadar biraz dışa açılmaya, dünyayı görmeye gayret ediyoruz. Bizi çok seven ve sayan insanlar ile kuracağımız diyaloglarla Erzincan’ımızın daha güzel bir görünüme gelmesi konusunda çaba gösteriyoruz. Bunların karşılığını görüyor olmamızda bizi oldukça mutlu ediyor. Bizim bu çalışmalarımızda bize destek olan Tüm Erzincanlılara, devlet ve siyaset adamlarımıza, askerlerimize, kamu kuruluşlarındaki arkadaşlarımıza engin saygılarımı arz ediyorum. Bu vesile ile Bütün Erzincanlılarımızın yeni yılını iyi dileklerimle kutluyor sevgi ve saygılarımı arz ediyorum.”

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 09:23:34
Güncelleme :3 Ocak 2006 Salı 11:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?