22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Çiftçi 'dane'siz kaldı

Erzincan'ın Tercan İlçesi'nde bu yıl yaşanan iklimsel olumsuzluklar sebebiyle, hububat ürünlerinde dane kaybının fazla olduğu, bunun da yöredeki çiftçiyi zor durumda bıraktığı belirtildi.

Tercan Ziraat Odası Başkanı Bülent Dumlu, bu yıl ilçede hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, buna karşılık Fırat Nehri'nin taşması sonucu bu bölgede bulunan ekili alanların zarar görmesi sebebiyle, hububat ürünlerinde yüzde 50 oranında dane kaybı olduğunu söyledi.

Tercan ve Çayırlı ilçelerinde ortalama 180 bin dönüm arazide hububat ekimini yapıldığını ve dönüm başına normalde ortalama 350 kilogram hububat alınması gerekirken, bu rakamın yaklaşık 130 kilograma kadar düştüğünü kaydeden Bülent Dumlu,

"Geçen yıl sonbaharda bölgenin yeteri miktarda yağış alamaması, ilkbaharda ise ilçemize bağlı bazı belde ve köylerimizin su baskınına maruz kalması ve Temmuz ayındaki dane oluşum zamanında esen sıcak rüzgarlar nedeniyle hububat ürünlerinde dane miktarı çok düşük oldu" dedi.

Bülent Dumlu, yaşanan tabii afetler nedeniyle Erzincan Valiliği, kaymakamlık ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından gerekli desteklemelerin yapılarak, yöre çiftçisinin tohumluk ihtiyacının karşılanacağını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 14:28:56
Güncelleme :26 Ağustos 2005 Cuma 14:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?