30
Mayıs
2024
Perşembe
ÜZÜMLÜ - ERZİNCAN

30 bin çiçek toprakla buluştu

ÜZÜMLÜ’DE 30 BİN ÇİÇEK TOPRAKLA BULUŞTU

Üzümlü Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan çiçek dikim çalışmaları bu yılda aralıksız olarak devam ediyor. Bu yıl ilçede anayol orta kaldırım ve parklara 30 bin adet çiçek ile gül dikildi. Yapılan çalışmalar ile ilçedeki parklara yeni ağaç, gül dikimi ve peyzaj düzenlemeleriyle beraber çiçek dikimi de gerçekleştiriliyor.

Yeşillendirme çalışmaları ve peyzaj düzenlemelerinin ilk başlangıcını ana yol orta kaldırımlara çiçek ve gül dikerek başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, hedeflerinin daha güzel bir Üzümlü olduğunu kaydetti. Başkan Sertadım “Baharla birlikte Erzincan’ın en güzel ilçelerinden biri olan Üzümlü’de, belediye olarak büyük bir çevre atağı başlatıyoruz. Yaklaşık 30 bin adet çiçek, anayol orta kaldırımları ve parklara dikildi. Yaklaşık 2 bin adet gül yine orta kaldırımlara dikildi ve yine orta kaldırımlara düzenleme çalışmaları devam ediyor. E80 karayolundan Üzümlü’ye araçlar döndüğünde Üzümlü çarşı meydanına kadar güzel bir tabiat çevresi görünümüyle gelecekler. Biz deriz ki insanlar yaşadıkları yörelere, çevreye benzer. Bu güzellik ilçemizin birçok alanında da kendisini farklı alanlarda göstereceğini, farklı gelişmeleri de beraberinde getireceğini de inanıyoruz.” dedi.

PARKLAR YENİLENECEK

Yapılan çalışmalar kapsamında ilçede bulunan parklarında yenileneceğini belirten Başkan Sertadım; “Üzümlü’de 13 tane parkımız var. Bu parklarımızda da yenileme çalışmaları başlatıyoruz. Daha modern, daha yeni, daha düzeyli ve planlı yeşil alanların uygulamasına başlıyoruz. Çevreciliği, çevre güzelleştirmeyi belediye hizmetlerinin, yerel yönetimlerin birinci konularından biri olarak görüyor ve bu nedenle çok önem veriyoruz. Yapacağımız çalışmalar ile Üzümlü’nün çehresini çok daha güzel bir hale getireceğimize inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

ÜZÜMLÜ’DE 30 BİN ÇİÇEK TOPRAKLA BULUŞTU
ÜZÜMLÜ’DE 30 BİN ÇİÇEK TOPRAKLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2011 Cumartesi 09:50:01
Güncelleme :28 Mayıs 2011 Cumartesi 09:53:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?