18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÜZÜMLÜ - ERZİNCAN

İçki yok, oyun yok ama herkes mutlu...

Erzincan’ın Üzümlü İlçesi’nde 1964 yılından bu yana alkollü içki satışı ve kahvehanelerde oyun oynanması yasak. Yasaktan memnun olan gençler ise boş zamanlarını spor yaparak geçiriyor.

1924 tarihinde belediye, 1987’de de ilçe olan Üzümlü’de 1964 yılında asayiş olaylarında artış yaşanması üzerine jandarma komutanı öncülüğünde biraraya gelen halk, alkollü içkinin satışı ve kullanılması ile kahvehanelerde oyun oynanmasının yasaklanması kararını aldı.

Resmi bir yasak olmamasına rağmen 41 yıldan bu yana uygulanan yasaktan ise
tüm vatandaşlar memnun. Vatandaşlar kahvehanelerde satranç oynarken, gençler ise boş zamanlarını spor yaparak geçiriyor. Masa tenisi, bilardo, futbol oynayan ve güreş yapan gençler, yasağın yerinde olduğunu dile getirdiler.

Üzümlü Belediye Başkanı Ensari Sürücü, yasaktan vatandaşların memnun olduğunu belirterek, "Fazla kavga, dövüş olduğu ve erkekler evine geç gittikleri için eşlerinin de bundan dolayı bir rahatsızlıkları doğmuş.

Toplumda ’bu işi kaldıralım’ diye bir konsensüs oluşmuş. Üzümlü’de alkollü içkilerin satımı, kullanımı ve kahvehanelerde oyun oynanması yasaklanmış. Şu anda çok rahatız. Gençlerimiz boş zamanlarını futbolla, güreşle, masa tenisiyle, bilardoyla ve satrançla değerlendiriyor. İnzibati problemler yaşanmıyor. Belki de Türkiye’de en az olay olan ilçelerden birisi olması dolayısıyla biz de bu durumdan memnunuz" dedi.

 Üzümlü Kaymakamı Kamil Sağlam ise herhangi bir yasal engel olmamasına rağmen uygulanan yasağın toplumun gelişmesine olumlu katkı sağladığını ifade ederek, "Halk bu yasağı koyarak kendi kendisine katkısı olmuş. Bundan sonra da bunun devam edeceğini umuyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 13:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?