17
Mayıs
2024
Cuma
ÜZÜMLÜ - ERZİNCAN

İlköğretim okulundan örnek proje

Erzincan’ın Üzümlü İlçesi Altınbaşak Beldesi İlköğretim Okulu yöneticileri, beldede 30 dönümlük bir alanda "Uygulamalı Elma Bahçesi" kuruyorlar.

Konuyla ilgili bilgi veren Altınbaşak İlköğretim Okulu Müdürü Ali Tuncay, "Uygulamalı Elma Bahçesi" projesini, Okul Gelişimi ve Toplam Kalite Kurulu’nun 2004-2005 eğitim öğretim yılı içerisinde yapacağı faaliyetleri kapsamında gerçekleştirdiklerini belirterek, "Okulun gelecekte ekonomik olarak kendini finanse edebilmesi için bu projeyi hazırladık. Altınbaşak Belediyesi’nin, okulumuzun bu yöndeki talebine karşılık bize tahsis ettiği 30 dönümlük alanda, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün de desteğiyle altyapı çalışmalarına başladık. Okulumuz için kurulacak olan bu elma bahçesini, modern tarımın gerektirdiği şartlara uygun olması, çevrenin ekonomik ve kültürel yapısına katkı sağlaması açısından da önemli bir proje olarak görüyoruz" dedi.

Halen kuruluş çalışmaları devam eden bahçede Erzincan iklimine dayanıklı "Ak Sakkı" elma yetiştirileceğini ifade eden okul müdürü Ali Tuncay, "Burada üretilen elmalar Erzincan ve çevre illerde pazarlanarak elde edilen gelir okulumuzun Eğitime Destek Derneği bütçesine aktarılarak, okul ihtiyaçlarının giderilmesinde harcanacak. Bu projenin oluşmasına destek veren Altınbaşak Belediyesi, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve okulumuzun ’Gelişim Yönetim Ekibi’ne teşekkür ederim. Yapılan bu çalışma bölgemizde bir örnek teşkil edecektir"diye konuştu.

ERZİNCAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 17:45:30
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 17:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?