22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÜZÜMLÜ - ERZİNCAN

Karakaya'da kırsal kalkınma çalışmaları

Üzümlü ilçesine bağlı Karakaya Belediyesi Erzincan Tarım İl Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen Kırsal Kalkınma Alt Yapı Programı kapsamında meyveciliğin geliştirilmesi amacıyla önemli çalışmalar yapılıyor.


Karakaya Belediye Başkanı Zafer Bal, yaptığı açıklamada, Karakaya'nın verimli topraklarıyla sebze ve meyve yetiştiriciliğine elverişli olduğunu belirterek," Bölge çiftçisinin aydınlatılması için çalışmalar yapılırken, diğer yandan ilkbahar mevsiminin soğuk geçmesi nedeniyle bağ ve bahçe ürünlerinin önemli bölümü olumsuz hava şartlarından etkilenmiştir. Bağcılıkta eski bir yerleşim ve kültürüne sahip merkezlerden olan beldemizde vatandaşların damak tadına yönelik olarak oldukça kaliteli üzüm yetiştirilmektedir. Bin 200 metre kotlarında olan üzüm bağlarımızda hasada başlanılmış olup bin 500 metre kotlarında ki üzüm bağlarımızda ise ancak Eylül ayı içerisinde sofralarımıza konulacak hale gelmiştir. Öyle ümit ediyorum ki verilen bu emeğin karşılığında üzüm üreticisinin yüzünü güldürecektir."dedi.


3 BİN DÖNÜMLÜK BİR ALANDA ÜZÜM BAĞCILIĞI YAPILİYOR

Ekonomik anlamda zor bir yılı geçiren Türkiye'de çiftçinin halinin ortada olduğunu vurgulayan Bal,"Beldemizde 3 bin dönümlük bir alanda üzüm bağcılığı yapılmakta olup 400 aile buradan geçimini sağlamaktadır.Belde de üzümün yanı sıra kayısı, kiraz, elma ve kuşburnu meyveleri de yetiştirilmektedir. Bölgemizde üzümcülüğün gelişmesi için devlet tarafından desteklenmeli ve Erzincan bu konuda pilot bölge olarak seçilip üzüm bağları ekim alanı genişletilerek ülkemiz ve yurt dışı pazarlarına açılma fırsatı tanınmalıdır. Çiftçilerimiz üzüm bağlarında yaşanan hastalık ve zararlılara karşı yapılacak her türlü mücadele yöntemleri konusunda bilgilendirilmeli. Öte yandan 1994 yılında Üzüm Festivalini bizim başlatmamıza rağmen ekonomik sıkıntılar nedeniyle bu yılda yapamıyoruz. Ancak 2008 yılında bu festivali yapmayı planlıyoruz"diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 11:55:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şerefettin AKGÜNDÜZ IP: 85.108.196.xxx Tarih : 24.02.2008 15:40:55

slm benim köyde yakladık 20 dönüm tarlam var onun birkısmını ben üzüm bahcesi yapmayı düşünüyom bana yardımcı olurmusunuz şimdikten sizlere teşekkür aderim calışma hayatınızda başarılar dilerim GSM 544 335 66 20