20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÜZÜMLÜ - ERZİNCAN

Protesto için mum dağıttı

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yaşanan düşük elektrik voltajı, ilçe sakinlerini bezdirdi. İlçe sakinlerinin sorununu Tedaş yetkililerine aktaran ve çözüm bulamayan Üzümlü İlçe Belediye Başkanı Ensari Sürücü, Tedaş yetkililerini protesto etmek maksadıyla, ilçe sakinlerine mum dağıttı. 

Erzincan'a 17 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümlü ilçesinin Yunus Emre ve Terzibaba mahallerinin bir kısmında yaşanan düşük elektrik voltajı ilçe sakinlerini bıktırdı. Yaklaşık 60 hanede yaşayan 300 vatandaş, düşük voltajlı elektrik sıkıntısının bir an evvel giderilmesini istiyor. 25 yıllık yerleşim alanlarında her geçen gün yeni binaların yapılması, elektrik sıkıntısını had safhaya çıkardı. 25 yıl önce çekilen elektrik kabloları ile mahallelerin elektriğinin verildiğini iddia eden ilçe sakinlerinden Sebahattin Oruç, yaklaşık 1 yıldır bu sorunun çözülmesi için çalmadıkları kapının kalmadığını belirtti. Düşük voltajlı elektrik sebebiyle evde televizyon, bilgisayar, buzdolabı ve çamaşır makinalarının çalışmadığını ifade eden Oruç, "Mağdur durumdayız. Evinde elektrik olmayan vatandaşın durumunun nasıl olacağını bir düşünün. Düşük voltaj sesebiyle makinalarımız tam randıman vermiyor." diye konuştu.

Terzibaba mahallesinde bulunan 27 dairelik Piri Sami Kooperatifleri'nde oturan İsmet Karatepe ise, "Sorunun çözülmesi için defalarca müracaat ettik ama çözüm alamadık. Çamaşırlarımızı elimizle yıkıyoruz. Fırınımızı kullanamadığımız için ketemizi tandırda yapıyoruz. Bu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Buzdolaplarındaki gıda maddelerinin düşük voltaj sebebiyle sürekli bozulduğunu belirten Vesila İslamoğlu da, "Tedaş bu sıkıntımızı bir an evvel gidermelidir. Mağdur durumdayız" dedi.

İlçe sakinlerinin yaklaşık 4 ay önce bu sıkıntıyı kendilerine ilettiklerini ve 4 aydır bu sorunun giderilmesi için ilgili yerlerle görüştüğünü açıklayan Üzümlü Belediye Başkanı Ensari Sürücü ise, "Yaptığımız girişimler neticesinde bir sonuç alamadık. Ben de Tedaş yetkililerini protesto etmek maksadıyla, mahalle sakinlerine karanlıkta kalmamaları için mum dağıttım. Artık biz elektrik kablolarını görmek istemiyoruz. Ya bu kablolalar çalışsın insanlar insan gibi yaşasın ya da biz mum ışığında yaşayacağız. 25 yıllık kablolar ile bu bölgeye elektrik verilmeye çalışılıyor." şeklinde açıklamada bulundu.

Elektrik direklerinden bazı inşaatlarda kulanılmak için yerden kablo götürüldüğüne de dikkat çeken Belediye Başkanı Sürücü, "Bu kabloların üzerinde çocuklar oynuyor. Büyük bir tehlike arz ediyor. Bu sorunların bir an evvel çözülmesi gerekir." diye konuştu.

Üzümlü Belediyesi'nin kooperatif alanındaki yolları yapamadığından kalıcı şebeke yapamadıklarını belirten Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Müdürü Mustafa Taşdemir de, "Ancak bölgeye bir şebeke beslemesi hemen yapacağız. Kalıcı şebeke için de yolların bitmesi gerekiyor." dedi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 11:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
recep özdemir IP: 88.226.177.xxx Tarih : 23.09.2008 12:12:23

elektrik sıkıntısından benim niye haberim yoktur ben hiç bir zaman elektrik sıkıntısı çekmedim sadece bazı günlerde sabahları yarım saat bir kesiklik oluyordu Bu gibi şeyler abartılmasın