30
Mayıs
2024
Perşembe
ÜZÜMLÜ - ERZİNCAN

Sebze üreticileri örgütlendi

Erzincan merkez ve Üzümlü ilçesindeki sebze üreticileri örgütlendi. 

Erzincan Merkez ve Üzümlü İlçesi Sebze Üreticileri Birliği çatısı altında toplanan üreticiler ilk genel kurullarını Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi. 

Toplantıya, Erzincan Tarım İl Müdürü Ali Lek ve Sebze Üreticileri Birliği'nin 17 kurucu üyesi katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Ali Lek, Erzincan'da yapılan sebze üretiminin artmasını sağlamak ve ilerleyen yıllarda sebze üreticilerinin ihracat yapacak duruma getirmek için müdürlük olarak ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi. 

Toplantıda daha sonra Erzincan-Üzümlü Sebze Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu adına bir konuşma yapan Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Suhabi Okumuş, sebze yetiştiriciliğinin Erzincan'da önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Bu sebeple gerek Erzincan ekonomisine katkısı gerekse, çiftçilerimizin kaliteli ve bilinçli sebze yetiştirmesi amacıyla birliğimiz oluşturuldu. Erzincan'ın geleceği, tarımsal alanda yapacağımız kaliteli ve bilinçli üretime bağlıdır. 
Birliğimizin kurulmasına, Erzincan tarımının geleceğine umutla bakmamıza ve belirlenen hedeflere ulaşmak için gösterdiğimiz çabalara üstün performanslarıyla katkıda bulunan Tarım İl Müdürü Ali Lek' e ve bütün çiftçilerimize, gönülden teşekkür ederim." dedi. 

Erzincan ekonomisi açısından büyük önem taşıyan sebze yetiştiriciliğinin son yıllarda büyük hız kazandığını dile getiren Suabi Okumuş şunları söyledi; "2006 yılında 3 bin hektar alan yüzde 7 artarak, 2007 yılında 3 bin 203 hektara ulaşmıştır. Sebze yetiştiriciliği ilimiz ekonomisi açısından önemli gelir kaynaklarından biri olmuştur. Erzincan olarak hak ettiğimiz pazara ulaşabilmek için kaliteli sebze yetiştirmek zorundayız. İlimizin iklimi ve toprak özellikleri bu kaliteyi yakalamaya fazlasıyla elverişlidir. Bölgemizde sebze yetiştiriciliği alanında lider durumunda olan Erzincan, kaliteli sebze üretimiyle sektöründeki iller arasına girmeyi başaracaktır.
Erzincan örtü altı (sera) sebzecilik için de uygun olup, seracılıkla hem sebze yetiştirme süresini uzatabilir, hem de kaliteli sebze yetiştirebiliriz. Birliğimiz, tarımsal sanayinin istediği ürünleri de üretmeyi hedeflemekteyiz. Bölge halkına sebze yetiştiriciliği konusunda istihdam alanı oluşturarak bölge ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz " 

Suabi Okumuş ayrıca birlik olarak üreticilere, "Ürün Planlaması", "Çiftçi Eğitimi", "Modern Üretim Teknikleri", "Ürünlerin Ambalajlanması ve Pazarlanması"
"Depo ve Saklama Koşulları" ile "Devlet ve AB Destekleri" gibi konularda destek sağlayacaklarını sözlerine ekledi. 

Toplantıdaki konuşmaların ardından yapılan seçimde Suabi Okumuş birlik başkanı seçildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 11:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?