18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÜZÜMLÜ - ERZİNCAN

Sosyal tesis bitirilmeyi bekliyor

Üzümlü İlçesi Karakaya Beldesi’nde belediye ve Erzincan Valiliği İl Özel İdaresi Müdürlüğü işbirliğiyle yapımına başlanan "Çermik Sosyal Dinlenme Tesisi ve Mesire Alanı" 7 yıldır bitirilmedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karakaya Belediye Başkanı Zafer Bal, Erzincan ve çevresinin kış aylarında olduğu kadar yazın da turizme uygun olduğunu belirterek, atıl durumdaki Çermik Sosyal Dinlenme Tesisi ve Mesire Alanı’nın Erzincan’a yakın olması nedeniyle büyük önem taşıdığını söyledi.

1997 yılında yapımına başlanan tesisin büyük bir bölümünün 1999 yılında bitirildiğini, ancak bu tarihten sonra tek bir çivi dahi çakılmadığını ifade eden Başkan Bal, "5 dönümlük alanda kurulan sosyal dinlenme tesisi ve mesire alanı için şimdiye kadar 50 milyar harcandı. Tamamlanması için de 2005 yılı birim fiyatlarına göre yaklaşık 40 milyar ödeneğe ihtiyaç var. Bu tesis hizmete girdiğinde yalnız mesire alanı olarak kullanılmayacak, yamaç paraşütüne de uygun bir yer. Dolayısıyla Erzincan’daki amatör sporcuların her türlü spor faaliyetlerini sürdürebilecekleri mekanlardan birisi de burası olacaktır. Belediyemiz kendisi işletebileceği gibi, yüksek kira bedeliyle özel şirket ve şahıslara kiraya da verebiliriz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 13:06:00
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 17:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?